Datum plaatsing: 29 maart 2019

Den Bosch staat op tegen kanker


Den Bosch staat op tegen kanker


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Vanaf de Parade in ‘s-Hertogenbosch wordt op woensdagavond 15 mei van 20:30 tot 22:00 uur de live tv-show ‘Nederland staat op tegen kanker’ uitgezonden op NPO 1. De show wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Bekende artiesten treden op en honderden mensen vormen een menselijk lint waarin ze opstaan vóór een dierbare en tégen kanker.

Menselijk lint van verbintenis
Het lint van indrukwekkende verhalen staat symbool voor verbinding, doorzettingsvermogen en hoop. De deelnemers zijn mensen die alleen of als team opstaan voor iemand die geraakt is door kanker. In hun hand houden zij een foto van hun dierbare vast. Zij vragen hun omgeving om ook op te staan door ze te sponsoren. Het geld dat ze daarmee ophalen gaat naar KWF Kankerbestrijding en wordt gebruikt voor doorbraken in kankeronderzoek. En dat is hard nodig want één op de drie mensen krijgt de diagnose kanker te horen.

De tv-show
Naast diverse optredens zullen er ook BN’ers ook op een andere manier van zich laten horen. Zo worden bijvoorbeeld 3 BN’ers op het plein omgetoverd tot standbeeld van Antoni van Leeuwenhoek, Koningin Wilhelmina en Neil Armstrong. Wie dit zijn en welke artiesten er precies komen, dat blijft nog even een verrassing. Uiteraard ontbreken ook de verhalen van onderzoekers en patiënten niet. Aan het einde van de tv-show wordt de totale opbrengst van 'Nederland staat op tegen kanker' bekend gemaakt.

Doe ook mee en sluit je aan bij het lint vol indrukwekkende verhalen. Inschrijven kan direct via het actieplatform.

Meer informatie? www.kwf.nl/NLstaatop.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27737