Datum plaatsing: 29 maart 2019

Collegebezoek: tour de Geffen


Collegebezoek: tour de Geffen


Geffen (Oss): Op maandagavond ging het Osse college van burgemeester en wethouders op de fiets door ons prachtige dorp. Om zo kennis te maken met onze mooie projecten/plekken en betrokken Geffenaren. Tour de Geffen!

Het college was uitgenodigd om zich voor dit bezoek op de fiets rond kwart over zes te verzamelen bij de Koppellinck. Het was voor enkele bestuurders niet mogelijk om op deze tijd met de fiets in Geffen te komen, dus voor hen hebben we via Tonny Jansen enkele fietsen kunnen lenen. Dit probleem was zo snel opgelost en iedereen kon mee op onze tour de Geffen!

Na een kort welkomstwoord door Michel van Nistelrooij werd de groep opgesplitst en kreeg elke groep zijn eerste locatie toegewezen, het arboretum en het project de Groene long (speeltuin de Buitelhof).

Jan Hein Stadhouders heeft de bestuurders meegenomen in hoe het arboretum tot stand is gekomen. Hoe het is ontwikkeld en de wens voor verdere uitbreiding voor de toekomst. Johan van der Schoot vond het een voorbeeld van de circulaire economie, nieuw groen op de oude vuilnisbelt.

Het project de Groene long werd door Chrisjan van Dinther toegelicht, in dit project worden meerdere stukjes groen aan elkaar geregen tot één geheel. Vele partijen worden in het project betrokken om dit alles te realiseren, zoals onder andere de gemeente, bewoners en landschapsbeheer Oss. Op de fiets neemt Chrisjan het college mee langs alle onderdelen van dit project richting speeltuin de Klimop.


Op de kiosk licht Anne Zaadnoordijk het Dorpshart project toe. Zij is vanuit de gemeente de projectmanager en gaat samen met het bureau LOS Stadomland en de Geffenaren een ontwikkelplan opstellen voor de herontwikkeling van het gemeenteplein en het gemeentehuis.

Het verhaal van onze kerk werd toegelicht door Frans Rovers en Leny Romme. Zij vertelden kort over de geschiedenis van de kerk en de recente restauratie. Het college werd er op gewezen dat de Geffense kerk zeker kan wedijveren met andere historische hoogtepunten in onze gemeente.

Bij het Oude Klooster heet Ruud Verhagen de bestuurders welkom. In de hal komt de 'Geffense VVV' te hangen. De afgelopen tijd heeft Ruud met vele anderen hard gewerkt om dit informatiepunt compleet te maken. Het resultaat is een toeristisch informatieboekje, een kerkfolder en maar liefst vijf nieuwe wandel- en fietsroutes.

Speeltuin de Klimop is een project dat bijna is voltooid. Milou van Herpen licht toe hoe er, door het opsplitsen van het bedrag voor een vervangend speeltoestel en het creatief meedenken van onze gebiedsbeheerder, nu een compleet vernieuwde speeltuin is. Voor alle leeftijden is er nu een eigen plek. De buurt werd hier direct bij betrokken en kreeg erg veel vrijheid.

De laatste locatie voor deze avond was Kom d'r in, hier kon iedereen weer opwarmen onder het genot van een kopje koffie. Tineke Willemse gaf een toelichting over wat er bij Kom d'r in allemaal wordt georganiseerd. Het programma wordt steeds verder uitgebreid, maar altijd vanuit de vraag van de bezoekers.

Op alle locaties hebben de leden van het college een letter gekregen en zij mogen vervolgens gaan puzzelen. Het woord 'dorpshart' werd snel geraden. Dit is voor ons deze periode het belangrijkste thema.

Wij hopen dat we met deze 'tour de Geffen' het college hebben kunnen laten zien dat er naast aandachtspunten ook heel veel mooie initiatieven in ons dorp zijn. En dat er met de hulp van gedreven Geffenaren bijna alles mogelijk is. Uiteraard willen we iedereen bedanken die ons hebben geholpen om deze avond tot een succes te maken.

Dorpsraad Geffen

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28171