Datum plaatsing: 03 april 2019

Versterking BOA's buitengebied Brabant


Versterking BOA's buitengebied Brabant


Regio ('s Hertogenbosch): Vanaf vandaag starten maar liefst 9 extra 'Groene BOA's' in het buitengebied van Brabant om zo de organisatie Samen Sterk in Brabant (SSiB) meer slagkracht te geven. SSIB is een provinciebrede netwerkorganisatie voor de handhaving in het buitengebied. Dankzij impulsgelden van de Provincie Brabant is het team nu uitgebreid naar 16 BOA's. Hiermee geeft SSiB een signaal af dat ze de steeds zwaarder wordende criminele activiteiten in het buitengebied, zoals stroperij en illegale (drugs-)dumpingen flink gaan aanpakken.

De bescherming van natuur en buitengebied in heel Brabant staat centraal in het werk van dit handhavingsteam wat ze in samenwerking met de terreinbeherende organisaties doen. 'Mensen moeten zich veilig kunnen voelen en genieten van het Brabantse buitengebied'. vindt Eric van den Bogaard, wethouder van de gemeente Meierijstad en voorzitter van de SSiB. Hij vervolgt: 'Met de opzet van de SSiB eind 2017 hebben we daar een goede start mee gemaakt. Met de uitbreiding van dit BOA team nu zal het signaleren van overtredingen maar ook het samenwerken met de terreinbeherende organisaties en de politie een stuk sneller en makkelijker gaan.'

GPS-tracker en nieuw registratie systeem
Voor de BOA's is een aantal terreinwagens aangeschaft waar het nummer 0900-9965432 op staat om meldingen te doen van misstanden. De auto's zijn tevens voorzien van een GPS-tracker. Meldingen van misstanden en de acties gaan ze vanaf heden in een nieuwe Boa Registratie Systeem invoeren. Dit gaat er in de toekomst voor zorgen dat er meer maatwerk geleverd kan worden per natuurgebied.

U kunt ook helpen door te melden!
Zestien handhavers lijkt veel maar Brabant is groot. Daarom hebben we nog steeds de ogen en oren nodig van iedereen die zich beweegt in het buitengebied. Wie denkt dat er iets niet in de haak is kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432 (24/7 bereikbaar).Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21940