Datum plaatsing: 03 april 2019

's-Hertogenbosch krijgt handvaten om malafide bedrijven te weren's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De raad heeft besloten dat de burgemeester voor bepaalde bedrijfstakken, gebouwen of gebieden een vergunning kan verplichten. Het doel is om malafide bedrijven buiten de deur te houden.

De laatste jaren bleek steeds meer dat sommige bedrijfstakken extra gevoelig zijn voor ondermijnende criminaliteit. Maar ook straten, bedrijventerreinen en gebouwen. We willen die criminaliteit aanpakken. Ook om te zorgen voor eerlijke kansen voor goede ondernemers, die er last van hebben dat hun bedrijfstak (of het gebied waar ze gevestigd zijn) besmet is door het virus van de georganiseerde criminaliteit.

De gemeente zet zich in tegen ondermijnende criminaliteit. Dat is de verwevenheid tussen de onderwereld en de bovenwereld. Georganiseerde criminelen gebruiken de bovenwereld als middel om hun activiteiten uit te voeren. Ondermijnende criminaliteit is niet altijd zichtbaar, maar daardoor des te gevaarlijker voor de integriteit van onze samenleving. Het tast de leefbaarheid aan en zorgt voor onveiligheid voor inwoners en ondernemers.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14925