Datum plaatsing: 04 april 2019

Vloerverwarming en warmtepomp gaan erg goed samen


Vloerverwarming en warmtepomp gaan erg goed samen


Regio ('s Hertogenbosch): Een uitstekende combinatie: een vloerverwarming en een warmtepomp
Woningen die beschikken over een vloerverwarming kunnen prima aangestuurd worden door warmtepompen. Een ander groot voordeel van deze combinatie is dat een energiezuinige vloerverwarming aangesloten op een warmtepomp, ook 's zomers een functie heeft: dan kan deze installatie voor verkoeling zorgen. De belangrijkste reden dat het gezamenlijk gebruiken van een vloerverwarming met warmtepomp zo goed werkt, is het feit dat vloerverwarmingen met lage temperaturen werken. Het resultaat van dit soort energiezuinige vloerverwarming? Een fikse energiebesparing! Maar vloerverwarming met een warmtepomp heeft nog meer voordelen.

Gelijkmatige verdeling van de warmte
Een van de grootste pluspunten van vloerverwarming is de gelijkmatige verdeling van warmte over de ruimte waar de vloerverwarming zich bevindt. Maar ook als de energiezuinige vloerverwarming zich in meerdere kamers of ruimten bevindt, regelt de zoneregeling van het systeem een gelijkmatige verdeling van de warmte. Dit zorgt in huis voor een aangenaam en comfortabel klimaat!

In hete zomers het huis koelen
Wie kiest om vloerverwarming aan te leggen in combinatie met een warmtepomp, kan op hete zomerdagen het huis tot 4 graden Celsius afkoelen. Dat is ruim voldoende om de temperatuur in huis op een aangenaam niveau te krijgen als het buiten erg heet is. Een systeem met airconditioning gebruiken is zodoende niet meer nodig, terwijl deze manier van koelen ook energiezuiniger is dan via een koelinstallatie.

Fikse bezuiniging op energie en op kosten
Vloerverwarmingen en warmtepompen staan beide bekend om hun energiezuinige verbruik. Je gaat al snel aan de energierekening merken dat je veel voordeliger stookt. En dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor milieu en klimaat. De thermostaat kan met zo'n 2 graden Celsius omlaag.

Geen radiators meer nodig
Ook in visueel en ruimtelijk opzicht is een combi van vloerverwarming en warmtepomp ideaal. Zo heb je in de ruimte die je wilt verwarmen geen radiators meer nodig. Niet alleen ziet dat er visueel aantrekkelijker uit. Maar ook praktisch gezien is dit voordelig. Bij de muren houd je meer ruimte over en ook heb je geen last meer van leidingen en buizen langs de muren en vloer.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18664