Datum plaatsing: 08 april 2019

Vogelwandeling, struinen door de Hemelrijkse WaardOijen (Oss): Zondag 14 april, aanvang 10 uur, organiseert IVN Oss een natuurwandeling door de Hemelrijkse Waard. We gaan kijken welke vogels dankbaar gebruik maken van dit natuurgebied. In de Hemelrijkse Waard krijgt water de ruimte, dus trek waterdichte en modderbestendige schoenen aan. We gaan namelijk ‘struinen’ door het gebied.
We wandelen ongeveer 2 uur over 4 km. Verzamel- en vertrekpunt is bij de uitkijktoren aan de Oijense Benedendijk, tussen Oijen en Teeffelen, ter hoogte van de Vlierstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan de wandeling. Een vrijwillige bijdrage voor de IVN wordt op prijs gesteld.

Vogels kijken
De Hemelsrijkse Waard is een stoer natuurgebied in beheer bij Natuurmonumenten. Door de nevelgeul, die parallel aan de Maas is gegraven, en weilanden die zijn afgegraven, zijn veel en rustig water ontstaan. Hier maken vissen, planten en vogels dankbaar gebruik van. Maar zondag 14 april gaan we vooral naar vogels kijken. Een verrekijker is dan een dankbaar hulpmiddel de vogels wat dichter bij je te halen. Mogelijk zien we ook de brandrode runderen, die hier grazen.

Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op:
www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28486