Datum plaatsing: 07 mei 2019

Ploeg en Van Nuland naar Florida Gulf Coast Lions


Ploeg en Van Nuland naar Florida Gulf Coast Lions


Vinkel ('s Hertogenbosch): Yvonne Ploeg (Grootegast, 18 april 1995) en Shania van Nuland ('s-Hertogenbosch, 13 april 1997) zullen deel uitmaken van de selectie van Florida Gulf Coast Lions die dit zomerseizoen haar regular season championship verdedigt in de WPSL.

De WPSL is het tweede niveau in de USA. De grootste vrouwencompetitie ter wereld valt onder de United States Soccer Federation. De WPSL begint al aan haar 22e seizoen. Bijvoorbeeld Alex Morgan en Abby Wambach maakten er deel van uit.

Florida Gulf Coast Lions is op Hollandse leest geschoeid en legt attractief aanvallend spel op de mat. Yvonne Ploeg keert terug bij de ploeg en gaat leiding geven aan de aanval. Veel wordt ook verwacht van de nieuwe keepster Shania van Nuland die 3x werd verkozen tot Best Defensive Player in NCAA Div I. Het team is gevestigd in Cape Coral bij Fort Myers aan de altijd zonnige golf van Mexico. In hun divisie nemen zij het op tegen teams uit heel zuidelijk USA.

De WPSL is een erg compacte competitie met veel wedstrijden in korte tijd. De start is op 10 mei. Ploeg en Van Nuland komen met hun Florida Gulf Coast Lions voor het eerst in actie op 2 juni als het team het op Fleming Island (Jacksonville) opneemt tegen Florida Sol. Vervolgens worden iedere weekend twee wedstrijden gespeeld. De kampioenen van de verschillende divisies nemen het daarna tegen elkaar op in de region- en landelijke playoffs die in juli ten einde lopen. Van Nuland hoopt daarna haar carrière in Europa verder te zetten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14689