Datum plaatsing: 16 mei 2019 - Laatst gewijzigd: 17-05-2019 13:41:07

Het Eurovisie Songfestival - waar dromen werkelijkheid worden!


Het Eurovisie Songfestival - waar dromen werkelijkheid worden!


Regio ('s Hertogenbosch):
Heb je wel eens volledig het roer om willen gooien en een sprong in het diepe willen wagen? Ben je betoverd door de gedachte aan een plaats waar je je alleen door je dromen laat leiden? Vele ambitieuze zangers hebben deze sterke behoefte gehad, die hen bewoog om de droom om groots te winnen te vervullen.

Wellicht vraag je je nu af waar deze diepzinnigheid vandaan komt? Nou, heel simpel! Door het Songfestival natuurlijk. We staan aan de vooravond van de ontknoping van het Eurovisie Songfestival 2019 van aankomende zaterdag 18 mei, waar we in spanning de bekendmaking van de winnaar afwachten. De finale waar we hopen dat iemands grootste droom zal uitkomen.

Misschien vraag je je af wat nu precies dit Songfestival inhoudt? Wie geen ambitieuze zanger is en niet weet wat nu exact de bedoeling van het prestigieuze jaarlijkse evenement is: Het Eurovisie Songfestival is een jaarlijks terugkerende zangwedstrijd die al loopt sinds 1956. In navolging van het immens populaire Sanremo Music Festival, kan iedereen die valt onder de European Broadcast Union hieraan meedoen.

Dit jaar vindt de 64ste editie van het Songfestival plaats en is het hard op weg naar een eeuw lang een podium te bieden voor de grootste talenten. Voor vele grote sterren was dit het podium wat de doorbraak of een extra boost in de carriŤre betekende. Denk aan namen als ABBA, Celine Dion, en vele anderen. Iedere zanger hoopt ook hier zijn grote doorbraak te mogen beleven.

Het Eurovisie Songfestival 2019 is nu al een editie vol verrassingen, meer dan ooit tevoren. De eerste halve finale betekende dit jaar een uitschakeling voor BelgiŽ, Finland, GeorgiŽ, Montenegro, Portugal en Polen. De landen die hun zangkunsten wel mogen vertonen in de finale van aanstaande zaterdag, zijn AustraliŽ, Wit-Rusland, Cyprus, Tsjechische Republiek, Estland, Griekenland, Ijsland, San Marino, ServiŽ en SloveniŽ.

Deze landen zijn doorgegaan naar de finale door de stemmen van zowel een vakjury alsmede het televisiekijkend publiek. Het mag dan ook duidelijk zijn dat het lot van de enthousiaste zangers voor een groot deel ligt in de fans die de show op televisie kijken.

Sinds de start van het Songfestival wordt het evenement trouw ieder jaar op televisie uitgezonden. Hierdoor mag de show zich het Ďlangstlopende jaarlijks terugkerende internationale televisie evenementí noemen evenals een van de langstlopende televisieshows van de wereld. Kijkers van over de hele wereld volgen de muzikale kunsten van de deelnemers.

Wil jij deelnemen aan dit spektakel door je mening te geven over wie jij denkt dat het Songfestival gaat winnen? Dan is het Unibet Eurovision Wonderland de plaats waar jij zeker moet zijn! Wie heeft voor jou de X-factor en wordt de (rijzende) ster van Europa?

Wordt deel van de droom en baan je een weg naar de overwinning door de winnaar te kiezen voordat de jury dit doet. Bekijk ook het geweldige Songfestival van Tel Aviv 2019 en kies direct jouw winnaar!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28828