Datum plaatsing: 16 mei 2019

Wat is een Fanny Pack?


Wat is een Fanny Pack?


Regio ('s Hertogenbosch): Fanny Packs zijn sinds een paar jaar weer helemaal terug in de mode. Hier hebben onder andere mode designers als Gucci, Prada en Louis Vuitton voor gezorgd. Beroemdheden dragen de Fanny Packs van deze merken maar al te graag als cross-body tas of gewoon om de onderbuik en -rug, zoals het gebruikelijk was in het verleden.

De origine van de Fanny Pack

Het gebruik van de Fanny Pack gaat helemaal terug tot het stenen tijdperk, toen zo een tas al werd gedragen in Ierland. Sindsdien hebben vele culturen gebruik gemaakt van tassen opgehangen aan een touw of riem. Ook de Inheemse Amerikanen hebben hun eigen versie van een Fanny Pack ontworpen, wat de naam buffalo pouch kreeg. Dit werd gebruikt in plaats van zakken in kleding. Indianen hadden zo een tas om hun middel, maar het ook om een pols of de borst worden gedragen. ÷tzi, een natuurlijke mummie van tussen 3400 en 3100 voor Christus, had zelfs een zakje om zijn riem te zitten. Ook het Schotse tasje is een voorganger van de Fanny Pack, wat gedragen werd samen met een kilt. Een kilt heeft logischerwijs geen zakken, dus de Schotten hadden een zakje nodig om hun spullen mee te kunnen nemen.

Manieren om te dragen

Vroeger werd een Fanny Pack niet als cross-body tas gedragen, maar juist om de buik. Hierbij kwam het tasje op de onderbuik, zodat de mensen zich konden beschermen tegen dieven en zakkenrollers. Tegenwoordig dragen sommige mensen de Fanny Pack nog steeds op deze manier, maar de hippe wijze van dragen is toch wel als cross-body. Normaliter heeft de Fanny Pack een riem waaraan een klein tasje is vastgemaakt. Dit wordt vastgemaakt met een gesp. Fanny Packs kunnen van alles bergen, al is het natuurlijk relatief klein. Er worden zelfs Fanny Packs verkocht die speciaal gecreŽerd zijn voor het verbergen van een wapen.

De verschillende benamingen

Een Fanny Pack wordt in Amerika ook wel een belly bag genoemd, terwijl Britten het een bum bag noemen. Ook een belt bag is een synoniem van de Fanny Pack in het Engels. De term Fanny Pack wordt in Groot-BrittanniŽ zelfs weinig gebruikt, doordat fanny eigenlijk een ordinair synoniem is voor schaamlippen in het Britse dialect. Tegenwoordig zijn er nog meer benamingen voor de Fanny Pack, zoals belted satchels en hands-free bags. Deze termen werden voornamelijk gebruikt door de mode labels die ervoor gezorgd hebben dat deze accessoire terug is in de mode. Deze modellen zijn stijlvol ontworpen en zijn over het algemeen duur.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18171