Datum plaatsing: 04 juni 2019

Rondje Nuland op Tweede Pinksterdag


Rondje Nuland op Tweede Pinksterdag


Nuland ('s Hertogenbosch): Op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, is het weer tijd voor Rondje Nuland, de jaarlijkse jaarmarkt van het gemoedelijke, 4.400 inwoners tellende, dorp. De uitgelezen mogelijkheid om eens een bezoek te brengen aan het gezellige Nuland, vindt Gerard van Lokven. “We organiseren een dag vol vertier, waarvoor iedereen van harte uitgenodigd is.”

door Mark van der Donk

Er wordt dit jaar, bij de veertiende editie van Rondje Nuland, wederom groots uitgepakt. Zo is door de stichting Nuland Promotie een dag vol muziek, straattheater, marktkramen en veel activiteiten gepland. “Een leuk en gezellig, gratis toegankelijk, evenement voor jong en oud. Met een gevarieerd programma. Heel veel verschillende soorten kramen, gezellige terrassen en foodtrucks voor een hapje en drankje en veel entertainment”, vat Van Lokven de jaarmarkt samen. “Elk dorp of kern wil zich zo goed mogelijk tonen aan de buitenwereld en dat is voor Nuland natuurlijk niet anders. Een mooie gelegenheid voor onze verenigingen om zich aan de bezoekers te laten zien.”
Naast gezelligheid en entertainment is vooral ook muziek heel belangrijk tijdens Rondje Nuland. “Leerlingen van de zangopleiding van het ROC Tilburg zullen een aantal zangacts opvoeren en daarnaast trekken verschillende blaaskapellen tussen de bedrijvigheid rond”, legt onze gesprekspartner uit. “In de ochtend verzorgt Harmonie Union al een concert op de kiosk aan het Prins Bernhardplein en op diverse andere plaatsen is live muziek te horen van de bands ‘Rolling Coaster’ en ‘Life Like’.”

Friese paarden en dogfrisbee
Straattheater zal ook zeker niet ontbreken. “Er is familie-entertainment met de act ‘De Marskramer’ en verder zijn er vooral heel veel gratis activiteiten voor kinderen. Zo is er op het Raadhuisplein de ‘Sweeper’, waarbij de jeugd zijn of haar reactiesnelheid kan testen en op het Kerkplein staat de ‘Gekkorun’; een stormbaan van 25 meter”, lepelt Van Lokven moeiteloos op. Hij vervolgt: “Bij de Rabobank voeren de Nowland Country Line Dancers een doorlopende show op, bij de Albert Heijn staat een draaimolen en zijn er nog meer spellen, en op het Prins Bernhardplein is er – naast de kiosk - een Kinder Speel Park voor de allerkleinsten en een demonstratie van Friese paarden.”
De brandweer van Nuland zal ook zeker van de partij zijn. “Zij laten onder meer zien hoe ze een auto open knippen en hopen daarmee wat jeugdig talent te enthousiasmeren voor hun vak.” De kerk ontbreekt eveneens niet: “Daar kun je diverse Mariabeelden bewonderen. Had ik al gezegd dat Patrick van Rosmalen en Ilse van Nuland, met hun vijf bordercollies, ook een demonstratie geven van Dogfrisbee in de Korte Kerkstraat?”

Voor iedereen
Wie alles wil zien en meemaken, zal niet alleen ogen, oren en handen, maar vooral ook tijd tekort komen. En niet alleen op maandag is er van alles te doen in Nuland. Al twee dagen eerder beginnen de festiviteiten. “Voor de jongere garde is er op zaterdag- en zondagavond live muziek bij Zaal Kerkzicht, waar ‘Live Like’ zal optreden.” En de echte start van het feestweekend is op zaterdag rond het middaguur, vertelt Van Lokven tot slot: “De horeca-ondernemers en KBO zorgen er dan met een brunch in De Meent voor dat ook de senioren op hun eigen manier onderdeel uitmaken van de jaarmarkt. Die is er voor iedereenUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28226