Datum plaatsing: 13 juni 2019

Opslag waar je niet zelf naartoe hoeft? Het kan!


Opslag waar je niet zelf naartoe hoeft? Het kan!


Regio ('s Hertogenbosch): We verzamelen wat af aan spullen in ons leven, soms zelfs zoveel dat we het even niet meer kwijt kunnen. Dat betekent niet per se dat je het overschot dan maar van de hand moet doen, zeker niet als de beperkte ruimte een tijdelijke situatie betreft. Je hebt dan de optie om ergens een opslagbox te huren, een aanhanger te regelen en daar vervolgens zelf je spullen in naar de opslaglocatie te brengen. Dat is handig wanneer je verwacht vaker bij je spullen te moeten kunnen tussendoor. Je kiest dan natuurlijk voor een opslaglocatie in de buurt. Maar hoef je helemaal niet bij je spullen tot het moment dat je weer de ruimte hebt om ze thuis op te slaan, dan is het ook niet nodig om per se voor een locatie dichtbij huis te gaan. Als je dan kunt laten varen, dan is het zelfs mogelijk dat je helemaal niet zelf naar je opslaglocatie toe hoeft.

Opslag die naar je toe komt
Het alternatief is namelijk opslag die naar je toe komt: deze zogenaamde Box-to-go van Boxss is een container die voor de deur bezorgd wordt, en wanneer je hem gevuld hebt weer opgehaald en opgeslagen wordt in een opslagcentrum. Kun je de spullen weer kwijt, dan wordt de gevulde container weer naar je toe gebracht en opgehaald wanneer je hem leeggeruimd hebt. Je hebt de keuze uit verschillende groottes van containers, te weten 9, 13 of 15 kubieke meter. Zo betaal je nooit veel te veel voor ruimte die je niet gebruikt. In tegenstelling tot veel andere opslagmogelijkheden, hoef je hierbij niet voor lange tijd een huurovereenkomst aan te gaan. Je container wordt opgeslagen in Oss of Apeldoorn. Je kunt er bij wanneer je wilt; je krijgt een code om mee binnen te komen.

Besparen op een verhuisservice
Met het ophalen en terugbrengen van je spullen kan de service van Boxss ervoor zorgen dat je misschien wel helemaal geen verhuisbedrijf nodig hebt. Je opgeslagen spullen worden immers voor de deur van je nieuwe woning afgezet. Als je wat mankracht kun regelen van vrienden of familieleden om de spullen vanuit de container het huis in te brengen, ben je voor een schijntje al een heel eind klaar. Het zit immers inbegrepen bij de prijs van het opslaan van je spullen. Handig dus wanneer je tijdelijk kleiner behuisd bent in afwachting van een grotere woning, bijvoorbeeld wanneer je moet wachten tot de huidige bewoners eruit trekken. Zeker in een situatie waarin je voor wat voor reden dan ook tijdelijk bij iemand anders inwoont en weinig van je eigen spullen kunt gebruiken.

Minder lang vastzitten aan een huurcontract voor opslag
De kans is redelijk groot dat je opslag zoekt omdat je tijdelijk klein behuisd bent en dus in een overbruggingsperiode zit. Het fijne van overbruggingsperiodes is dat er een einde aan komt, liever vroeger dan later. Met de Box-to-go van Boxss hoef je je niet te committeren aan een huurovereenkomst van minimaal 8 weken als je overbruggingsperiode korter duurt dan dat. Bij Boxss is de minimale periode slechts 4 weken, dus ook op deze manier beperk je de kans dat je meer betaalt dan voor wat je daadwerkelijk nodig hebt. Zonder dat je zelf je spullen hebt hoeven wegbrengen of ophalen.

Verdere nuttige informatie
Als particulier hoef je niet geen BTW te betalen over het opslaan van je spullen, omdat hier een vrijstelling voor geldt. Deze geldt niet voor zakelijke huurders, maar die kunnen de BTW dan weer aftrekken bij hun driemaandelijkse Btw-aangifte. Om de kans op zo’n handige Box-to-go niet mis te lopen, doe je er verstandig aan om deze zo vroeg mogelijk te reserveren, maar de minimale termijn is tenminste drie dagen van tevoren. Je spullen staan veilig en droog opgeslagen in één van twee opslaglocaties van Boxss, die net als de boxen zelf voldoen aan de hoogste gestelde brand- en inbraakeisen. De inhoud van jouw box is standaard voor 2000 euro verzekerd als onderdeel van het huurcontract, maar dit is wel een secundaire verzekering. Dat houdt in dat je de schade in eerste instantie moet proberen te verhalen op je eigen inboedelverzekering. Doordat Boxss zich netjes aan de brand- en inbraakeisen houdt, dekken een aantal verzekeraars jouw opgeslagen goeden vanuit jouw inboedelverzekering.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16876