Datum plaatsing: 19 juni 2019 - Laatst gewijzigd: 19-06-2019 11:18:08

'Gestolen' Keltische kruis op werf voor onderhoud


'Gestolen' Keltische kruis op werf voor onderhoud


Nuland ('s Hertogenbosch): Een oplettende wandelaar miste het Keltische Kruis bij de polderkerk te Nuland, op de hoek van de Nulandsestraat en de Kerkdijk. Hij melde dit afgelopen maandag bij Herman Roelofs (74 jaar), vice-voorzitter van het plaatselijke kerkbestuur. Meteen daarop is Herman poolshoogte gaan nemen en heeft digitaal aangifte gedaan bij de politie.

Navraag van de dorpsraad Nuland leert echter dat het Keltisch kruis helemaal niet gestolen is maar in opdracht van de gemeente door Hoedemakers opgehaald voor groot onderhoud! Het kruis wordt gestraald, voorzien van primer en weer nieuw in de lak gezet. Na de grondige opknapbeurt komt het kruis weer terug op haar vast stek naast de polderkerk aan de Kerkdijk in Nuland.

Op de plaats van de polderkerk was de kern van het vroegere Nuland en stond de kerk van Nuland. Daar was ook de school en het kerkhof. Vanwege het hoge water is deze kerk gesloten en verplaatst naar de huidige plaats op hogere gronden, achter de zomerdijk.

Het Keltisch Kruis is onderdeel van de onlangs geopende kunstroute in Nuland. De route is gratis verkrijgbaar bij de Albert Heijn vestiging aan de Kerkstraat.

Foto Wiljo van NulandUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28943