Datum plaatsing: 02 juli 2019 - Laatst gewijzigd: 02-07-2019 10:45:56

Kans van een woninginbraak verkleinen met het Politiekeurmerk


Kans van een woninginbraak verkleinen met het Politiekeurmerk


Regio ('s Hertogenbosch): Stel, je komt thuis van vakantie, je doet de voordeur open en alles is overhoop gehaald. Er is ingebroken. Deze nachtmerrie wens je niemand toe. Er zijn goede methodes om de kans op een inbraak drastisch te verminderen. Meer informatie daarover lees je hieronder.

Woninginbraak in omgeving Den Bosch
De afgelopen paar maanden zijn er behoorlijk wat inbraken geweest in Den Bosch. Zo zijn er 38 woninginbraken geweest in de maanden maart, april, mei, juni. In deze maanden zijn er ook 15 pogingen gedaan tot woninginbraak. Wellicht dat deze woningen goed beveiligd waren waardoor inbrekers er niet in geslaagd zijn in te breken.

Politiekeurmerk Veilig Wonen
Met het Politiekeurmerk is jouw huis optimaal beveiligd tegen woninginbraken. Het keurmerk is van de organisatie Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en heeft een aantal veiligheidseisen waar jouw huis aan moet voldoen voordat je het Politiekeurmerk kunt krijgen. Zo moeten jouw deuren en ramen voorzien zijn van gecertificeerd hang- en sluitwerk en er moet goede verlichting zijn bij de buitendeuren. Ook moet er op iedere verdieping op de juiste plek een rookmelder hangen. Met deze maatregelen neemt de kans op een geslaagde woninginbraak af met 90%, wat natuurlijk erg veel is. Het wordt veel minder aantrekkelijk voor een inbreker om je huis binnen te komen. Een inbreker doet er met goede sloten tenslotte langer over om binnen te komen. Je hebt goede verlichting bij je buitendeuren dus ze vallen ook op wanneer ze aan jouw deur aan het sleutelen zijn. Een adviseur van het PKVW kan bij jou komen kijken hoe veilig jouw woning is. Het PKVW kan vervolgens ook alle maatregelen toepassen door de juiste sloten en rookmelders bij jou te komen installeren.
Als jouw huis voorzien is van het Politie keurmerk neemt niet alleen de kans op inbraak enorm af, je krijgt bijvoorbeeld bij FBTO ook korting op je inboedelverzekering.

Een inboedelverzekering afsluiten
Bij woninginbraak is er vaak sprake van schade die flink in de papieren kan lopen. Deze schade uit eigen zak betalen kan een flinke financiële impact hebben. Daarom is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Dit biedt veel voordelen. Je bent verzekerd voor de schade als gevolg van diefstal of inbraak. Niet alleen voor diefstal of inbraak, maar ook voor andere soorten schade. Denk aan schade door storm, brand, waterschade of bliksemschade. Bij de inboedelverzekering van FBTO Je inboedel is standaard verzekerd tot 150.000 euro. Dit is fijn wanneer inbrekers dure spullen hebben meegenomen zoals sieraden, kunst, antiek, geld of laptops. Daarnaast biedt het Politiekeurmerk Veilig Wonen niet alleen voordelen bij het beveiligen van je huis, maar geeft dus ook korting op de FBTO inboedelverzekering.

Beveilig je huis dus goed om de kans op inbraak te minimaliseren. Vraag een adviesgesprek aan bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen om te weten of jouw huis veilig genoeg is en vraag het Politiekeurmerk aan. Hiermee kun je met korting een inboedelverzekering bij FBTO afsluiten en ben je optimaal voorbereid, maar hopelijk worden met alle veiligheidsmaatregelen inbrekers buiten de deur gehouden.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23627