Datum plaatsing: 24 juli 2019 - Laatst gewijzigd: 24-07-2019 12:37:39

Deelauto's de toekomst? dit zijn de voordelen en kosten van deelauto's


Deelauto's de toekomst? dit zijn de voordelen en kosten van deelauto's


Regio ('s Hertogenbosch): Deelauto’s lijken dus echt de toekomst te hebben, niet in de laatste plaats vanwege de inspanningen van onder meer de gemeenten Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Haal je in die gemeenten je rijbewijs dan wordt gestimuleerd niet zelf een auto te kopen, maar voor deelauto’s te kiezen. Dat wordt door de gemeenten zelfs beloond. In genoemde steden moeten over drie jaar zo’n honderdduizend deelauto’s rijden. Nu zijn dat er nog slechts 40.000.

Minder parkeerproblemen en minder uitstoot van CO2
Redenen dat het gebruik van de deelauto’s gestimuleerd wordt is het dichtslibben van de genoemde steden, het proberen terug te dringen van de parkeerproblemen en het terugdringen van de schadelijke CO2-uitstoot. Van de gemeenten krijgen mensen die hun rijbewijs halen een bon om een deelauto te huren. Bovendien worden straten waarin mensen besluiten voor deelauto’s te kiezen beloond. Dan wordt er een parkeerplaats opgeheven en voor de ruimte die uiteindelijk vrijkomt mogen de bewoners zelf een invulling zoeken. Dit zou bijvoorbeeld kunnen in de vorm van het aanleggen van een speeltuintje.

Het begrip deelauto zal nog beter vorm moeten krijgen
Deelauto’s worden nu al door verschillende aanbieders aangeboden en in het algemeen zijn het elektrische auto’s. De auto’s reserveer je online waardoor je van de auto die het dichtst bij je in de buurt is gebruik kunt maken. Wat een deelauto kost? Dat is afhankelijk van het aantal uren dat je de auto gaat gebruiken en het aantal kilometers dat je ermee gaat rijden. Elektrische deelauto’s ken je wellicht al van aanbieders als Greenwheels, ConnectCar en MyWheels. De vorm waarop ze hun auto’s aanbieden is nogal verschillend. Het begrip deelauto’s zal nog beter vorm moeten krijgen, want soms wordt ook de eigen auto die gedeeld wordt of een bedrijfsauto die gedeeld wordt bedoeld. Ook dit levert overigens snel effect op in de vorm van minder CO2 uitstoot en minder parkeerproblemen.

Verzeker je auto als je besluit wel een auto te kopen
Ben jij nog niet toe aan een deelauto en koop jij na het behalen van je rijbewijs wel een auto? Weet dan dat je auto verzekeren in Nederland een verplichting is. Je kunt je autoverzekering berekenen op autoverzekering.nl. Weet dan wel dat tenminste een WA-verzekering vereist is. Andere opties om je auto’s te verzekeren zijn WA Beperkt Casco en Allrisk, een verzekering die je vooral bij jongere auto’s ziet.

foto autodelen.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30852