Datum plaatsing: 29 juli 2019

Opening wooncomplex de Windes – Respect


Opening wooncomplex de Windes – Respect


Regio (Regionaal): De Windes is van Respect en Weboma, partners van Zorgcoöperatie Noordelijke Scheveningen (ZNS). De locatie is afgelopen mei geopend zodat hulpbehoevende buurtgenoten en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in de wijk kunnen wonen. Buurtgenoten en partners zetten zich samen in om dit te bewerkstelligen. Aan de Nieuwe Parklaan in Scheveningen vind je het nieuwe gebouw ‘de Windes’. Het was een feestelijke opening waarbij ook de bewoners van het pand aanwezig waren om het heugelijke feit samen te vieren.

ZeeWinde en HaagWinde
De Windes wordt in twee delen verdeeld: ZeeWinde en HaagWinde. De ZeeWinde is ontworpen voor huurappartementen en de HaagWinde voor koopappartementen.

ZeeWinde
De ZeeWinde heeft huurappartementen en daarnaast nog meer faciliteiten. Er zijn twee etages ingericht voor mensen met dementie die intensieve zorg behoeven. Daarnaast bestaat de ZeeWinde uit 66 appartementen in de vrije sector en 32 woningen voor mensen die vallen onder de Wet langdurige zorg.

HaagWinde
Genieten in een riant appartement met optimaal wooncomfort? Dat kan bij HaagWinde met alle voorzieningen die Den Haag uniek maken. Het woongebouw is karakteristiek en chic aan de hand van het Belgisch Park. Het is op loopafstand van het strand en midden in het groen. Een toplocatie verdeeld over acht woonlagen en 15 verschillende woningtypen.

Advies- en Behandelcentrum
Daarnaast vind je het Advies- en Behandelcentrum terug in het gebouw van de
Windes, maar ook de thuiszorg, fysiotherapie, een kapsalon, beautysalon en grand café. Er wordt stilgestaan bij het begrip ‘positieve gezondheid’, waarbij een betekenisvol leven centraal staat. Een eigen regie voeren over het leven en het aanpassingsvermogen van de mens zijn hierbij belangrijk. Wanneer er uitgegaan wordt van de kracht van een persoon, dan is het vermogen groter om met sociale, fysieke en emotionele uitdagingen om te gaan. Het gaat er niet om dat iemand zo lang mogelijk leeft, maar diegene moet een zo kwalitatief en goed mogelijk leven leiden.

Het centrum bestaat uit psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, diëtisten, specialisten ouderengeneeskundige en maatschappelijk werkers. Ouderen zijn een kwetsbare doelgroep en deze doelgroep brengt een bepaalde problematiek met zich mee. Alle specialisten staan voor de ouderen klaar, waaronder ook cliënten met neurologische aandoeningen. Iedereen met een verwijzing van de huisartsarts kan in dit centrum terecht.

Respect en Weboma
Respect is een instantie waarbij je onder andere terecht kunt voor thuiszorg in den haag, maar ook in Scheveningen. Deze zorg wordt verleend vanaf verschillende locaties in Den Haag en Scheveningen. Weboma is de partner van Respect in dit project en Weboma staat voor Westlandse Bouwmaatschappij. Mensen moet gelukkig zijn met wat Weboma bedenkt en realiseert. Respect en Weboma hebben samen een mooi gebouw neergezet voor de hulpbehoevende mens.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18461