Datum plaatsing: 01 augustus 2019

Investeren in de toekomst: verbouwing JFC


Investeren in de toekomst: verbouwing JFC


Regio (Regionaal): De kogel is door de kerk: Gemeente Barneveld heeft akkoord gegeven voor de verbouwing van het JFC, een middelbare school in Barneveld. Momenteel is het oudste gedeelte van de school minder geschikt voor hedendaagse onderwijsvormen. Het JFC is een christelijke scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium. De school wil de leerlingen voorbereiden op de hedendaagse maatschappij en hiervoor is een investering nodig in de vorm van een verbouwing.

Toekomstgericht onderwijs
De komende maanden wordt er hard gewerkt om een definitief ontwerp voor te leggen met een helder bestek. Vanaf mei 2020 wordt de verbouwing in werking gezet. Het JFC is erg blij met de goedkeuring van de Gemeente Barneveld. Op deze manier geeft de Gemeente aan dat ze het belang zien van een duurzaam gebouw waarin leerlingen toekomstgericht onderwijs krijgen. Het hedendaags onderwijs vraagt om gezamenlijke samenwerkingspleinen, grote lesruimtes maar ook kleine zelfstudieruimtes. Vroeger stond de leraar de hele dag in één en dezelfde ruimte voor de klas. Tegenwoordig is de inhoud van de les zo veranderd, dat de faciliteiten aan moeten sluiten bij de vorm van hedendaags onderwijs.

Vernieuwbouw
Na de meivakantie van 2020 start de vernieuwbouw. Naar verwachting zal dit duren tot en met het zomerreces van 2021. Waarom is er gekozen voor deze tijdsperiode? De aannemer kan twee volle zomervakanties in een leeg gebouw aan de slag. Dit is bevorderlijk voor de snelheid van werken. Als de school geopend is, zal een deel van de leerlingen les krijgen in de voormalige Fraanjeschool. Tijdens de verbouwing staat de Fraanjeschool leeg, waardoor de school geschikt is als noodhuisvesting.
De leerlingen en leerkrachten van het JFC zijn erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van de verbouwing. Woon je in de omgeving van Barneveld en zoek je een middelbare school in Putten en omgeving? Neem dan zeker eens een kijkje bij het JFC, met het oog op toekomstgericht onderwijs.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17718