Datum plaatsing: 09 augustus 2019

Zo kies je de juiste verlichting voor elke ruimte


Zo kies je de juiste verlichting voor elke ruimte


Regio ('s Hertogenbosch): Het kiezen van de juiste verlichting in huis is erg belangrijk. De verlichting zorgt namelijk voor de sfeer in je woning. Het is van belang dat je dit goed aanpakt en een plan maakt. Verlichting heeft namelijk verschillende functies. Spotlights hebben enkel als functie een ruimte te verlichten. Hang- of staande lampen hebben naast een ruimte verlichten ook een decorerende functie. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om een geschikte lamp te vinden voor elke ruimte. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we een tweetal vragen opgesteld die je jezelf kan stellen bij het kopen van lampen.

Wat is de functie van de ruimte?
Voordat je lampen gaat uitkiezen is het van belang om goed na te denken wat de functie is van de ruimte waar je verlichting voor zoekt. In de badkamer wil je wellicht hele andere verlichting dan in de woonkamer. Hierbij denk je ook na over wat de functie van de lamp is. Moet deze echt voor verlichting zorgen of is het voornamelijk een decoratief object in de woonkamer. Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden voor je opgesomd:

1. Keuken
Het is van belang dat er in de keuken voldoende verlichting is. Wanneer je aan het koken bent en bijvoorbeeld groente snijdt, wil je dat je goed kan zien wat je aan het doen bent. Uiteraard is het mogelijk om een decoratieve lamp in het midden van je keuken te hangen voor tijdens het eten of wanneer je niet aan het koken bent. Tijdens het koken zijn spotjes en ledverlichting een goede lichtbron. Led strips kan je bijvoorbeeld onder de keukenkastjes monteren zodat je genoeg verlichting op je aanrechtblad hebt.

2. Woonkamer
In de woonkamer wil je gezellige sfeerverlichting. De woonkamer moet een gezellige en warme plek zijn waar je lekker kan relaxen. Wanneer je ’s avonds bijvoorbeeld graag een boek leest is een goede lichtbron wel van belang. Deze kan je op de plek plaatsen waar je vaak zit als je een boek leest.

3. Badkamer
De verlichting in de badkamer moet ook functioneren als lichtbron. Een fijn helder licht, bijvoorbeeld spotjes in het plafond zijn in een badkamer ideaal. Houdt er wel rekening mee dat deze water- en vochtbestendig moeten zijn.

4. Slaapkamer
De slaapkamer is weer een heel ander verhaal dan de badkamer. Hier kan je kiezen voor sfeerverlichting met een decoratieve functie. Een grote lamp in combinatie met één of meerdere nachtlampjes geven voldoende licht. Wanneer je meer licht wil in de kledingkast kan je er voor kiezen om led strips te monteren aan de binnenkant van de kast.

Wat wil je creëren met de verlichting?
Er zijn verschillende functies van ruimtes maar ook de verschillende soorten verlichting hebben een eigen functie. Zoals hierboven genoemd hebben spotjes en led strips de functie om een plek te verlichten. Wanneer je meer sfeer wil creëren, kan je het beste kiezen voor meerdere kleine lampen met warm licht. Tevens is het ook erg leuk om verschillende soorten lampen te combineren. Dit zorgt voor een speels effect wat voor veel sfeer zal zorgen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:20 oktober
20 oktober
20 oktober
20 oktober
20 oktober
21 oktober
22 oktober
22 oktober
23 oktober
23 oktober
24 oktober
24 oktober
25 oktober
25 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
27 oktober
27 oktober
28 oktober
29 oktober
01 november
02 november
02 november
02 november
03 november
03 november
03 november
06 november
06 november
06 november
08 november
09 november
09 november
09 november
10 november
10 november
13 november
13 november
14 november
15 november
15 november
16 november
20 november
22 november
29 november
30 november
30 november
06 december
07 december
14 december
14 december
20 december
27 december
28 december

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17529