Datum plaatsing: 14 augustus 2019

Muzikale reünie Popkoor Noiz


Muzikale reünie Popkoor Noiz


Heesch (Bernheze): Popkoor Noiz bestaat dit jaar 10 jaar en om dat te vieren pakken ze groots uit: op zaterdag 14 september organiseert het Heesche koor het 'Noiz & Friendz' festival in openluchttheater Hoessenbosch in Berghem.

Samen met bevriende koren en bands uit de regio beloven de leden van Noiz er een muzikale middag en avond voor jong en oud van te maken. Natuurlijk staat het koor ook zelf op het podium. Voor die gelegenheid zijn ze op zoek naar oud-leden om samen met hen nog een keer een aantal oude Noiz-klassiekers ten gehore te brengen.

Noiz is 10 jaar geleden opgezet door leden van het voormalige Heesche jongerenkoor. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot 33 leden uit de regio Oss, Uden en Den Bosch. Door de jaren heen heeft het koor vele leden zien komen en gaan. Soms pasten de repetities even niet meer in het drukke gezinsleven, soms werd met pijn in het hart afscheid genomen van leden die de maximale leeftijd van 50 jaar hadden bereikt. Maar de passie voor zingen is iets wat bij velen nooit verdwijnt. Veel oud-leden zingen dan ook nog bij andere koren in de regio.

Het 10-jarig jubileum is voor Noiz de uitgelezen kans om oud-leden uit te nodigen om nog één keer met Noiz het podium te betreden. Voor deze muzikale reünie doet het popkoor een greep uit haar oude repertoire, met klassiekers als Somebody to love en Viva la vida. Deelnemende oud-leden bij wie de nummers en bijbehorende choreografie een beetje waren weggezakt worden momenteel bijgespijkerd.

Noiz organiseerde een drietal repetities in mei, juni en september om het geheugen weer even op te frissen. Popkoor Noiz is een enthousiast en ambitieus popkoor met ruim 30 leden in de leeftijd van 18 tot 50 jaar bij wie kwaliteit en gezelligheid centraal staan.

Onder leiding van dirigent Dody Soetanto is het koor volop in ontwikkeling: in 2018 wonnen zij de publieksprijs bij het Brabantse Koorfestival en behaalden ze een 10e plek in de finale van het nationale Nederlands Koorfestival. Eens per 2-3 jaar brengt Noiz een grote show. ?Na succesvolle voorstellingen in 2011 ('Let's make some NOIZ'), 2013 ('Troje') en 2016 ('NOIZ Rocks') werken ze nu hard aan het 10-jarig jubileumfestival 'Noiz & Friendz'.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29390