Datum plaatsing: 12 augustus 2019

Bezoekersrecord voor dynamische Boulevard


Bezoekersrecord voor dynamische Boulevard


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): 'Beweging' was het sleutelwoord van Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch 2019. De kunstenaars en artiesten kozen - het motto You Are Here indachtig - stevig positie en bepaalden koers. Ze toonden bezoekers elf dagen lang mogelijke richtingen. Opties voor beweging, reacties op de onbestemdheid van deze tijd. Het leverde een scherp programma op. De nieuwe festivalplek BLVR&D nodigde uit tot samen denken en doen en wordt de komende jaren verder ontwikkeld. De organisatie riep op tot actie en ging met bezoekers en kunstenaars in gesprek over actuele onderwerpen.

Het brede programma van 103 voorstellingen bracht werk uit binnen- en buitenland, met een sterk aandeel Vlaamse programmering. Artistieke smaakmakers waren (inter)nationale producties #minaret van Omar Rajeh / Maqamat [LBN], Augusto van Alessandro Sciarroni [IT], Forever van Tabea Martin [CH], True Copy van Berlin [BE], [.....] van Theater Artemis [NL], Ghost Writer and the Broken Hand Break van Miet Warlop [BE] en De Living van NTGent / Ersan Mondtag [BE].
Het publiek omarmde vele bijzondere locatieproducties als Craquelé van Studio Orka [BE], Bloomsbury van Florian Myjer & Kim Karssen [NL], Seeking Unicorns van Chiara Bersani [IT], Signaal bij Haanwijk van Strijbos & Van Rijswijk [NL], Broeders - De Val van Den Bosch van Alexander de Bruijn [NL], Party Dialogues van Theater Artemis en Happiness van Dries Verhoeven.

Het publiek
Zeer opvallend voor makers en de vele aanwezige professionals uit alle hoeken van de wereld: de gulzigheid van het Boulevard publiek. Meer dan ooit toonden bezoekers hun generositeit en betrokkenheid. Ze kwamen met velen: dit jaar werden er 140.000 bezoekers geteld en ruim 60.000 kaartjes verkocht. Opvallend is het groeiend aantal meerdaagse bezoeken. Dit komt mede doordat het festivalterrein eerder opende en er voorstellingen eerder op de dag geprogrammeerd werden.

Festival als oefening in democratie
De eerste verdieping van Theater aan de Parade bood ruimte aan BLVR&D: een nieuwe plaats voor onderzoek en ontmoeting. Er werd met diverse groepen betrokkenen gewerkt aan vraagstukken op het snijvlak van kunst en samenleving, onder de overkoepelende hoofdvraag: hoe samen te leven? Met BLVR&D geeft Boulevard vorm aan haar visie op de rol van podiumkunst in de samenleving. Een vertolking van de moderne democratie, een laboratorium voor hart, hoofd en hoop van en voor iedereen.

Iedereen welkom
Ook dit jaar zette Boulevard in op toegankelijkheid voor iedereen. Met de inzet van gebarentolken en audiodescriptie, investeringen op het gebied van rolstoeltoegankelijkheid en programma's voor de kleine beurs. Nieuw was de prikkelarme maandag, waarbij mensen voor wie de festivaldrukte snel te veel is, in rust welkom waren. Mede hierdoor wordt het publiek van Boulevard steeds diverser in achtergrond en leeftijd.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws


20 oktober
20 oktober
20 oktober
20 oktober
20 oktober
21 oktober
22 oktober
22 oktober
23 oktober
23 oktober
24 oktober
24 oktober
25 oktober
25 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
27 oktober
27 oktober
28 oktober
29 oktober
01 november
02 november
02 november
02 november
03 november
03 november
03 november
06 november
06 november
06 november
08 november
09 november
09 november
09 november
10 november
10 november
13 november
13 november
14 november
15 november
15 november
16 november
20 november
22 november
29 november
30 november
30 november
06 december
07 december
14 december
14 december
20 december
27 december
28 december

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30273