Datum plaatsing: 20 augustus 2019

Tentoonstelling van Oude Werktuigen in Herpen


Tentoonstelling van Oude Werktuigen in Herpen


Herpen (Oss): Willie Toonen is een fervent verzamelaar van gereedschappen en landbouwmachines uit vroegere tijden. Ondanks dat hij het boerenleven al lang achter zich heeft gelaten, spreekt het onderwerp hem nog steeds aan. Inmiddels heeft hij een aardige collectie opgebouwd. Deze is te zien op de tentoonstelling van zondag 25 augustus op Willies boerderij aan de Elsstraat 3 in Herpen.
Willie is opgegroeid op de boerderij van zijn ouders. Zodoende heeft hij het boerenleven van dichtbij meegemaakt. Van kinds af aan heeft hij thuis meegeholpen met de werkzaamheden. In die tijd worden veel machines nog met de hand of door paarden bediend. Met de komst van de eerste tractor is er veel veranderd.
Bijna alle materialen die Willie heeft verzameld zijn voor gebruik met paarden, van het ploegen en bezaaien tot het oogsten van de akkers. Zijn uitgebreide collectie is een goede weergave van hoe men in het verleden het land bewerkte. Allereerst met de hand, maar later ook met eenvoudige machines. Tevens is er een aantal oldtimer tractoren te bewonderen uit de collectie van Peter en Piet van de Hei.
Met foto's en naamplaatjes wordt uitgelegd waar de oude machines en gereedschappen voor dienden. Zo is de tentoonstelling interessant en leerzaam voor jong en oud. Er is de mogelijkheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. Belangstellenden zijn zondag 25 augustus vanaf 12 uur van harte welkom aan de Elsstraat 3 in Herpen. Gratis toegang.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27910