Datum plaatsing: 13 augustus 2019 - Laatst gewijzigd: 13-08-2019 12:08:27

Hoedemakers Rosmalens Ondernemer van het Jaar 2019


Hoedemakers Rosmalens Ondernemer van het Jaar 2019


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Hoedemakers bouw en ontwikkeling is uitgeroepen tot Rosmalense Ondernemer van het Jaar. En dat is niet voor niets. Het bedrijf is al meer dan 80 jaar een begrip in 's-Hertogenbosch e.o. De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door de Verenging van Rosmalense Ondernemers. Marc Hoedemakers, directeur van de gelijknamige onderneming, kreeg een wisselbokaal uitgereikt, evenals een bij de verkiezing horende cheque van 500 euro, die zal worden toegekend aan een nader te bepalen goed doel in Rosmalen. Tijd voor een goed gesprek met deze gedreven ondernemer!

Hoedemakers bouw en ontwikkeling werd in 1931 opgericht door de heer Peijnenburg. "Mijn opa werkte als uitvoerder bij dit bedrijf", vertelt Marc Hoedemakers enthousiast. "Toen Peijnenburg ernstig ziek werd, zocht hij een opvolger. Deze vond hij in mijn opa, die het bedrijf in 1964 – samen met mijn vader en mijn oom – overnam en omdoopte tot aannemersbedrijf P. Hoedemakers en zonen. Sinds 2012 voeren we onze huidige naam. Zelf ben ik in 1994 bij het bedrijf begonnen. Sinds 2008 ben ik algemeen directeur. Vanaf mijn vijftiende was het eigenlijk al duidelijk dat ik de bouwwereld in wilde, van dat spoor ben ik ook niet meer afgeweken." Het bedrijf groeide uit tot een bloeiende allround bouwonderneming ,met inmiddels 85 medewerkers in vaste dienst.

Aansprekende projecten
Onder het motto 'Bouwen is beleven' richt Hoedemakers zich op de ontwikkeling, nieuwbouw en het onderhoud van vastgoed. Dat doen we samen met onze klanten. We denken actief mee en nemen hen al vanaf de allereerste voorbereidingen actief mee in het proces." Aansprekende projecten in de buurt die de afgelopen jaren de revue passeerden, zijn bijvoorbeeld de bouw van 45 luxe appartementen in de Papenhulst (Choorstraat), de bouw van zorgcomplexen Antoniegaarde en De Biechten, en verschillende bouwprojecten in de Groote Wielen. "Daarnaast was er natuurlijk het vaste onderhoud van lokale en regionale sportaccommodaties en schoolgebouwen en voerden we diverse renovatie- en restylingprojecten uit. De komende twee jaar houden we ons bovendien bezig met de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed, waaronder de Verkadefabriek. Daar ligt ook een belangrijke kracht van ons bedrijf; het renoveren van panden die open blijven voor publiek of waarin gewerkt of gewoond wordt tijdens de werkzaamheden. En natuurlijk werken we ook aan veel mooie projecten elders in het land."

Initiëren van vernieuwingen
Hoedemakers bouw en ontwikkeling initieert graag vernieuwingen in de bouwsector. "Bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid. We moeten op dat gebied als bouwsector echt stappen maken en wij kiezen er heel bewust voor om dat ook daadwerkelijk te doen. Zelf heb ik een aantal jaren geleden een huis gebouwd, een nul-op-de-meter woning. Dat bleek een behoorlijke uitdaging. Juist door zelf te ervaren hoe dit in de praktijk gaat en te merken waar je tegenaan loopt, houd je als organisatie je kennis op peil."

Healthy Home
Uniek is het Healthy Home concept dat Hoedemakers heeft ontwikkeld in samenwerking met diverse partners en leveranciers. "We zijn onlangs gestart met een pilot in De Groote Wielen, waar gedurende een periode van twee jaar een duurzame nul-op-de-meter woning wordt vergeleken met een Healthy Home." Met de pilot wil Hoedemakers onderzoeken hoe je het binnenklimaat van een woning zo gezond mogelijk kunt maken. "De bouw in Nederland volgt over het algemeen de minimale eisen die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit, maar waarom zou je hier niet een stap verder in gaan? Dat is zeker de moeite waard als je bedenkt dat we maar liefst 80 tot 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Het is een uitdaging om te kijken hoe je met extra maatregelen kunt zorgen dat de luchtkwaliteit in een woning optimaal is. En wat het effect daarvan is op de bewoners. Wij zien daar kansen."

Maatschappelijke betrokkenheid
Van oudsher is het bedrijf ook actief betrokken bij de Rosmalense gemeenschap. "We zijn al jaren hoofdsponsor van OJC ROSMALEN en geven (financiële) steun aan verschillende andere lokale verenigingen en initiatieven zoals de Groote Wielen loop en de SJV Kindervakantieweek. Dat vinden we heel belangrijk. Uiteindelijk moeten we het immers met elkaar doen. De titel Rosmalens Ondernemer van het Jaar is een opsteker voor ons allemaal. De toekenning kwam volkomen onverwacht, maar dat maakt het extra leuk. We zijn er trots op en blijven vooral doorgaan op de ingeslagen weg!"

Meer informatie: www.rosmalenseondernemers.nl en www.hoedemakers.nu.

Marc Hoedemakers (foto Michel van de Langenberg)
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:14 oktober
15 oktober
16 oktober
18 oktober
19 oktober
19 oktober
20 oktober
20 oktober
20 oktober
22 oktober
23 oktober
23 oktober
24 oktober
25 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
27 oktober
28 oktober
01 november
02 november
02 november
02 november
03 november
03 november
03 november
03 november
06 november
09 november
09 november
13 november
13 november
14 november
15 november
16 november
20 november
29 november
30 november
06 december
14 december
14 december
28 december

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16868