Datum plaatsing: 13 augustus 2019

Connie van der Dussen na 20 jaar weer koningin Geffens gilde


Connie van der Dussen na 20 jaar weer koningin Geffens gilde


Geffen (Oss): De eerste koningin na de heroprichting van het St Joris Gilde Geffen in 1999 is nu, in het jaar dat we twintig jaar bestaan, weer koningin: Connie van der Dussen. Als enige vrouw schoot ze dit jaar mee en zij was ook de enige die geen enkele keer mis schoot. En dat viel niet mee, want het waaide hard. Een geweldige prestatie.

Natuurlijk begonnen we de dag met het afhalen van oud-koning Jos (toen nog koning) bij zijn huis, waar we met een borreltje werden ontvangen. Daarna in optocht met pastoor Verbakel in ons midden naar de kerk voor een mooie gildemis. Jos bood de vogel aan en na de lunch werd in optocht naar en drie keer rond de molen gelopen. De vogel werd gevrijd door de voorzitter van de Dorpsraad, onze Burgerkoning, keizer en koning.

De strijd was spannend, een taaie vogel, hij gaf zelfs op een gegeven moment de pijl niet meer terug, maar met het honderdste schot haalde Connie datgene wat er nog van over was naar beneden. Zij werd meteen op het veld geïnstalleerd. Later bood ze nog de ere-wijn en een vaatje bier aan.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30088