Datum plaatsing: 19 augustus 2019

Burgerkoning & Jeugdburgerkoningschieten 2019 bij Rosmalens gildeRosmalen ('s Hertogenbosch): Op zondag 25 augustus organiseert gilde St. Catharina St. Joris Rosmalen het jaarlijkse Burgerkoningschieten. Dit is een wedstrijd voor deelnemers vanaf 16 jaar. Zij schieten dan op de houten vogel met het geweer. Wanneer een deelnemer het laatste stukje van de houtenvogel naar beneden geschoten heeft, zal hij of zij gehuldigd worden als Burgerkoning 2019 van het gilde.

Uniek dit jaar is dat we niet alleen een wedstrijd organiseren voor volwassenen.Er zal dit jaar voor de eerste keer om de titel Jeugdburgerkoning geschoten worden. Deelnemers zullen met de luchtbuks traditioneel op de wip schieten. Aan deze wedstrijd mogen kinderen tot 16 jaar deelnemen. Ook deze winnaar zal gehuldigd worden maar dan als Jeugdburgerkoning 2019.

Beide winnaars zullen bij speciale gelegenheden worden uitgenodigd om nader kennis te kunnen maken met ons mooie Rosmalense gilde.

Inschrijven vanaf 13:30 uur waarna om 14:00 uur wordt gestart met de wedstrijden, voor de volwassenen geldt de legitimatieplicht! Het evenement vindt plaats op ons eigen terrein gelegen aan de Empelseweg 7 te Rosmalen (bij Intratuin)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26757