Datum plaatsing: 15 augustus 2019

‘Snelheidsmeter met beloning’ drie weken lang in Vorstenbosch


‘Snelheidsmeter met beloning’ drie weken lang in Vorstenbosch


Vorstenbosch (Bernheze): Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Deze bijzondere meter staat vanaf vandaag drie weken lang in Vorstenbosch. Iedereen die zich in de Kerkstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan de herstructurering van de Kerkstraat. Als aftrap reden wethouder Peter van Boekel en John Groen van de dorpsraad Vorstenbosch vandaag door de straat en hebben daarmee de eerste bijdrage in de spaarpot gestort.

“De Kerkstraat wordt veel gebruikt als sluiproute voor als het op de A50 vaststaat”, licht John Groen toe. “Het is een weg met een school, waar veel kinderen en hun ouders passeren. De max. snelheid is 30 km/uur maar er wordt vaak veel harder gereden. Reden om het eens anders aan te pakken met deze snelheidsmeterspaarpot. En daar zijn wij heel blij mee”, zegt Groen.
Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De gemeente heeft een bedrag van maximaal € 2.000 euro beschikbaar gesteld voor de spaarpot. Bij het bereiken van dat bedrag zal de snelheidsmeter uitgaan.

Maatregelen
“We investeren in goede wegen en verkeersveilige infrastructuur”, legt wethouder Peter van Boekel uit. “Maar uiteindelijk speelt het menselijke gedrag een cruciale rol. Daarom is het zo belangrijk dat we aandacht blijven vragen voor veiliger verkeer. Zoals hier in Vorstenbosch. De hele maand september houden we samen met de gemeentes Uden en Meierijstad verkeerstellingen in een gebied tussen de A59 afrit Uden/Zeeland tot aan de Zuid-Willemsvaart. Doel is inzicht te krijgen in de verdeling en weggedrag van A50-file-mijdend autoverkeer. Op grond van de bevindingen zullen we op elkaar afgestemde verkeersmaatregelen nemen.”

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden
De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze. In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Dat is hard nodig, want in 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen! Meer informatie? Ga naar www.nulverkeersdodenbrabant.nl/snelheidsmeterspaarpot/


‘Snelheidsmeter met beloning’ drie weken lang in Vorstenbosch
‘Snelheidsmeter met beloning’ drie weken lang in Vorstenbosch
‘Snelheidsmeter met beloning’ drie weken lang in Vorstenbosch


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29484