Datum plaatsing: 15 augustus 2019 - Laatst gewijzigd: 16-08-2019 09:36:14

Waterschap Aa en Maas op literair festival "Verhaal aan de Aa" in gesprek over extreem weer


Waterschap Aa en Maas op literair festival "Verhaal aan de Aa" in gesprek over extreem weer


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Op zondag 18 augustus staat waterschap Aa en Maas op het literaire festival 'Verhaal aan de Aa' met als thema extreem weer. Met droogte en hevige stortbuien hebben we allemaal te maken. Medewerkers van het waterschap laten graag zien wat de mogelijkheden zijn om er in jouw omgeving mee om te gaan. Zo is er een maquette met verschillende opties voor groene tuinen, kun je een virtuele reis maken door de maquette met een virtual reality-bril en ook klimaatwagen Kate toon visuele effecten én oplossingen.

Groene tuinen
Op de 3D-maquette zie je een groene woonwijk. Huizen met groene daken, zonnepanelen, waterdoorlaatbare parkeerplaatsen. Allemaal groene oplossingen die ons kunnen helpen bij de klimaatveranderingen. Je ziet er voorbeelden van wat je zelf kunt doen tegen wateroverlast, droogte en hitte.

KATE Aa en Maas 1Klimaatwagen Kate
Kate is een keet die voorzien is van illustraties van kunstenaar Sem Kuipers die de klimaatuitdagingen laten zien waar we nu mee te maken hebben. Je ziet bijvoorbeeld drijvende auto's op wegen door stortbuien. Maar je ziet ook groene oplossingen, zoals groene daken en groene gebouwen. Kate heeft zelf ook een groen dak. Aan de binnenkant kun je zien hoe zo'n dak er van onderen uitziet. De keet staat ten zuiden van de A50. Op de website van het festival www.hetverhaal.nu staat een kaartje met de exacte locatie.

VerhAal aan de Aa
Het is een literair festival op een wandel- en fietsroute langs de Aa. Het VerhAal brengt natuur en cultuur samen in het Aa-dal tussen Veghel en Heeswijk-Dinther. Een traject van zes kilometer langs rivier de Aa, waar de bezoeker lopend of fietsend wordt verrast met beeldende kunst, verhalen, poëzie, dans, fotografie en muziek. Alle optredens en locaties zijn gratis toegankelijk.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14906