Datum plaatsing: 02 september 2019

Weilandgames bij buurtvereniging Heesch-Vinkel


Weilandgames bij buurtvereniging Heesch-Vinkel


Vinkel ('s Hertogenbosch): Wegens groot succes wordt er ook dit jaar, in het buitengebied tussen Heesch en Vinkel, weer een editie van de Weilandgames georganiseerd door Buurtvereniging Heesch-Vinkel. “Een boerenzeskamp in Vinkel. Iets minder zwaar, maar net zo gezellig als de vorige keer”, vertelt René van den Hanenberg. “Inschrijven voor het evenement op 8 september is nog mogelijk.”

door Mark van der Donk

De buurtvereniging wordt gevormd door zo’n honderd gezinnen, die allemaal woonachtig zijn aan en nabij de Vinkelsestraat. “Vanaf net voor het sportpark van EVVC tot bijna in Heesch, een straat van zo’n 4 tot 4,5 kilometer lang”, weet Van den Hanenberg. Hij is de voorzitter van de club. “Maar dat hoeft er van mij niet in, hoor.”
Ieder jaar worden er paaseieren gezocht, maken de leden er een gezellige dag van tijdens burendag en twee keer per jaar wordt er een kaartavond georganiseerd. “En in de jaren dat er geen oogstfeest is, houden we een mannen- en vrouwendag.”

Naast het oogstfeest is er inmiddels een nieuw evenement uit de grond gestampt. De tweejaarlijkse happening van weleer raakte een beetje in het slop en is inmiddels versterkt door het nieuwe evenement. “Er kwam steeds minder publiek af op het ambachtelijk ‘kombijnen van tarwe en touwtrekken, zoals we dat jarenlang hebben gedaan. Twee jaar geleden zijn we daarom gestart met een boerenzeskamp. In veel dorpen in de omgeving wordt een zeskamp georganiseerd en dat loopt als een tierelier. Wij vonden dat het ook in Heesch/Vinkel niet mocht ontbreken. Al doen we dat wel met een geheel eigen tintje die toch weer aansluit op de boerentradities”.

Boerenzeskamp
De eerste uitvoering van de Weilandgames, zoals de buurtvereniging de boerenzeskamp heeft genoemd, beviel goed. “Maar het was voor sommige deelnemers toch wel vrij zwaar””, weet Van den Hanenberg nog goed. “We hadden veel en intensieve spellen, vrij kort op elkaar. De kruiwagenrace, gewicht trekken en stormbaan bijvoorbeeld. Hoeveel er het loodje hebben gelegd? Daarover onthoud ik me van commentaar”, lacht hij. “Dit keer hebben we wat minder uitputtende spellen en sowieso meer pauzes ingebouwd.”

Internationaal
Heuse pre- en aftermovies, ludieke aankondigingen met filmpjes op social media, niets is voor de organisatie te gek om de Weilandgames van 2019 in de picture brengen. Op zondag 8 september vindt de tweede editie van het sportieve spektakel plaats op de Vinkelsestraat 54 in Vinkel. Op ‘de plak’ van de familie Hanegraaf dus. “In 2017 waren er 13 of 14 deelnemende teams, daar gaan we deze editie ook weer voor. We hopen er een ‘internationaal’ evenement van te maken, met hopelijk ook teams uit omliggende dorpen”, aldus Van den Hanenberg, met een knipoog.

Goed toeven
Er wordt ook voor het publiek niets te wensen overgelaten door de buurtvereniging. Eten en drinken is er volop, net als een ludieke dienstenveiling, allerlei vertier voor de kleintjes en een heuse spijkerbroekhangwedstrijd. “Kortom, een skônne dag uit voor het hele gezin”, besluit Van den Hanenberg. “Een team inschrijven is nog mogelijk tot 1 september via weilandgames@outlook.com. Iedereen is welkom. De minimum leeftijd is 14 jaar, teams bestaan uit 7 personen en er is geen restrictie voor wat betreft de verdeling tussen mannen en vrouwen.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26920