Datum plaatsing: 09 september 2019

Waterproductiebedrijf Nuland opent deuren voor publiek


Waterproductiebedrijf Nuland opent deuren voor publiek


Nuland ('s Hertogenbosch): Op zondag 22 september opent Brabant Water de deuren van het waterproductiebedrijf Nuland voor het publiek. Nuland is één van de 29 productielocaties van de drinkwaterleverancier. Tijdens de open dag laat men graag zien wat er allemaal gebeurt met het kraanwater voordat het thuis uit de kraan komt. U bent welkom van 10:00 tot 16:00 uur en de toegang is gratis

Ontdek alles over jouw drinkwater
Tijdens de open dag heb je de unieke kans om een kijkje achter de schermen bij Brabant Water te nemen. Dee drinkwaterproductiebedrijven zijn normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Dat komt door de eisen rond de bescherming van ons drinkwater. Ontdek daarom tijdens de open dag de wereld achter ons drinkwater!

Wat is er te zien en te beleven?
Drinkwater is voor ons vanzelfsprekend én toch is het heel bijzonder. Brabant Water laat zien waar het water vandaan komt, hoe het wordt gezuiverd en hoe het bij jou thuis komt. Maar het waterbedrijf doet graag een stapje extra. Wist je dat ze het water zachter maken waar nodig, ze op grote schaal leidingen vervangen en dat je in het natuurgebied rond de bronnen in de Nulandse heide perfect kunt wandelen? De medewerkers vertellen er graag meer over op 22 september. Ook kunt u zien hoe u slimmer om kunt gaan met water.

Leuke activiteiten voor kinderen
Voor de kinderen is er van alles te doen. Zo maken ze bijvoorbeeld kans op een mooie prijs bij de ‘ren je rot’ quiz, spelen ze het ‘slimmer omgaan met water – watervangspel’ en kunnen ze meedoen met de waterproefjes of water met een smaakje proeven!

Toegankelijkheid
Iedereen is van harte welkom tijdens de open dag. Op het buitenterrein is van alles te beleven. Het buitenterrein is goed toegankelijk voor mindervaliden. De rondleiding in het waterproductiebedrijf vindt op meerdere verdiepingen plaats en is daardoor niet geschikt voor mindervaliden.

Parkeren
Vanaf de parkeerplaats bij het Autotron in Rosmalen rijden er meerdere pendelbusjes die je naar het terrein van Brabant Water brengen. Volg de parkeerverwijsborden en de aanwijzingen van de parkeerwachters. In de directe omgeving van het waterproductiebedrijf kan niet worden geparkeerd.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26605