Datum plaatsing: 02 september 2019

Twee dagen sporten en feesten bij 90-jarig Nooit Gedacht


Twee dagen sporten en feesten bij 90-jarig Nooit Gedacht


Geffen (Oss): Het 90-jarig bestaan laten ze bij Nooit Gedacht niet zomaar voorbij gaan. Op 7 en 8 september wordt er een weekend lang teruggeblikt op de goeie ouwe tijd, keihard gesport én natuurlijk gefeest bij de Geffense voetbalvereniging. Thuis in het Nieuws blikt met Tiny Heijmans vooruit op het mooie jubileumweekend.

door Mark van der Donk

“Na de zomerstop van vorig jaar zijn Ruud Vorstenbosch, bestuurslid activiteiten, en ik rond gaan kijken”, begint Heijmans zijn relaas. “We wilden een speciale werkgroep oprichten en zijn daarvoor bewust op zoek gegaan naar mensen die nog niet super veel voor Nooit Gedacht deden. Sowieso om daarmee nieuwe vrijwilligers te werven, maar ook om er voor te zorgen dat de jubileumcommissie zou bestaan uit personen die raakvlakken hebben met de diverse activiteiten en doelgroepen.”

Kartrekkers
Al te veel moeite hoefde in die zoektocht niet gestoken te worden. “We hadden al snel beet bij Lisa van Erp, die samen met een aantal andere jongere leden de middagactiviteit en het feest voor alle seniorenleden op zaterdag organiseert. Zij is pas 25 geworden en weet wel wat het gros bij Nooit Gedacht gezellig vindt”, zegt Heijmans. Ruud van de Doelen vond het geweldig dat hij de dienstenveiling op zaterdagavond mocht organiseren en had direct een aantal leuke diensten in zijn hoofd. Ook de kartrekker achter de jeugddag hadden we al snel op het netvlies: “Charlotte van Delst, zomaar een moeder van een jong jeugdlid, leek me daar de perfecte kandidaat voor. En ook zij wilde gelukkig graag meehelpen en is direct met een aantal andere ouders aan de slag gegaan. Hanneke Kieboom was eveneens meteen enthousiast toen we haar vroegen om de catering voor het gehele weekend te regelen.”

Reünie
Voordat deze ‘nieuwe vrijwilligers’ in het eerste weekend van september met hun activiteiten het sportpark over kunnen nemen, is het op zaterdagochtend eerst aan de oudgedienden van Nooit Gedacht.
“Onder leiding van voormalig bestuurslid Bert Duijs is er een reünie opgezet voor alle ereleden, oud-bestuursleden en andere oudere leden van de club”, legt Heijmans uit. “Er is in de loop der jaren natuurlijk heel veel veranderd. Denk maar aan de kantine en kleedkamers bijvoorbeeld. Met een quizje en tentoonstelling - die overigens het hele weekend te bezichtigen is - over de geschiedenis van Nooit Gedacht kunnen ze nog eens met weemoed herinneringen ophalen uit die goeie ouwe tijd.”

Zaterdag
Of de zaterdag of zondag de knaller van het feestweekend wordt, daar is de medeorganisator nog niet helemaal over uit. “De feestavond voor de senioren wordt natuurlijk al snel gezien als het hoogtepunt. Ook sponsoren en de vrijwilligers van Nooit Gedacht zijn daarvoor uitgenodigd en er hebben zich al zo’n 400 mensen opgegeven. Er komen aansprekende dj’s en bands optreden, het dak gaat er echt af. En tussendoor is er ook nog de dienstenveiling, waar hele leuke en ludieke diensten zullen worden geveild. Maar het volleybaltoernooi op zaterdagmiddag is ook in trek binnen het Geffense. Niet alleen leden, maar ook vriendengroepen en (buurt)verenigingen hebben zich opgegeven. Van de 35 ingeschreven teams is zelfs een derde, zo’n 80 deelnemers, helemaal geen lid van Nooit Gedacht.” Rond 13.00 uur wordt op zaterdagmiddag ook nog het nieuwe kunstgrasveld officieel geopend door wethouder Kees van Geffen, samen met het jongste en oudste lid van Nooit Gedacht.

Jeugddag
Op zondag lijkt het minstens net zo druk te worden op sportpark De Biescamp. Aan de jeugdactiviteiten, voor de jongste leden tot en met de voormalige B-junioren, doen zo’n 250 kinderen mee, zo lepelt Heijmans op. “Tel daar vijftig vrijwilligers bij op en je hebt ook al een hele flinke groep bij elkaar. Met allerlei luchtspelen kunnen ze tegen elkaar gaan strijden en het jubileumweekend met nog een sportieve dag afsluiten.” De dag, waarbij natuurlijk ook de ouders welkom zijn aan de zijlijn, eindigt met een disco voor de jeugdleden. “We gaan er met z’n allen een knallend weekend van maken”, besluit Heijmans.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws


27 januari
27 januari
27 januari
28 januari
29 januari
30 januari
31 januari
31 januari
31 januari
31 januari
01 februari
01 februari
01 februari
01 februari
01 februari
02 februari
02 februari
02 februari
02 februari
02 februari
02 februari
02 februari
05 februari
05 februari
06 februari
07 februari
07 februari
07 februari
07 februari
07 februari
07 februari
08 februari
08 februari
08 februari
08 februari
09 februari
09 februari
09 februari
09 februari
09 februari
09 februari
09 februari
10 februari
13 februari
14 februari
14 februari
14 februari
14 februari
15 februari
15 februari
15 februari
15 februari
16 februari
16 februari
16 februari
16 februari
16 februari
16 februari
19 februari
19 februari
22 februari
03 maart
07 maart
08 maart
10 maart
15 maart
18 maart
21 maart
22 maart
27 maart
28 maart
29 maart
04 april
05 april
07 mei
08 mei
09 mei
10 mei
17 mei
26 mei
06 juni
07 juni
09 juni
14 juni
28 augustus

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27223