Datum plaatsing: 24 september 2019 - Laatst gewijzigd: 25-09-2019 16:22:18

CityGym Rosmalen met Milon-concept koploper in Nederland


 CityGym Rosmalen met Milon-concept koploper in Nederland


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Aan ambitie ontbreekt het niet in het gezin Schellekens. Het Bossche echtpaar Gemmy en Jan Schellekens legde vijfendertig jaar geleden in Boxtel de basis voor een groeiend aantal sportscholen. De sportschool in Boxtel is dankzij een ruim aanbod van faciliteiten met achttienhonderd leden een begrip in de regio. Toen zij zeven jaar geleden kennismaakten met het Milon-concept waren zij meteen enthousiast over een nieuwe invulling van fitness. Rosmalen profiteert daarvan met de jongste vestiging van CityGym.

door Herman van Dinther


Het Milon-concept is in Duitsland ontwikkeld met als uitgangspunt dat alle aandacht is toegespitst op het individu. De cirkel waarin gewerkt wordt bestaat uit twaalf apparaten die zich volautomatisch instellen en de sporter die aan de slag gaat, herkent. Alle fysieke gegevens van de klant worden digitaal opgeslagen. Door het persoonlijke polsbandje leest het apparaat met wie het van doen heeft. Het apparaat stelt zich automatisch in de juiste stand die hoort bij het oefenprogramma dat voor de betreffende man of vrouw is opgezet. De coaches die aan CityGym verbonden zijn begeleiden de deelnemers en bespreken regelmatig hoe en wanneer het programma moet worden bijgesteld. Het is de bedoeling dat de man of vrouw zich steeds fitter gaat voelen.

Milon- concept
Gemmy (62): “Op een gegeven moment merkten we in Boxtel dat het de mensen ging tegenstaan om in grote rumoerige ruimtes te fitnessen. Er ontstond een duidelijke trend waarbij de behoefte aan boutique fitness kwam bovendrijven. Dat was voor ons een reden om te onderzoeken hoe we hierop konden inspelen. Bij die zoektocht ontdekten we het bestaan van het Milon-concept en daarmee zijn we dus zeven jaar geleden gaan werken. Het enthousiasme van de deelnemers was en is zo groot dat we al snel aan uitbreiding gingen denken. Dat resulteerde vijf jaar geleden in de opening van de vestiging in de Kerkstraat in Den Bosch, boven de kledingzaak van Piet Zoomers.”

Uitdagingen
Dochter Valerie (26): “Ik behaalde mijn master ‘Innovation & Entrepreneurship’ in Barcelona en had voor mijn opleiding een businessplan voor het Milon-concept geschreven. We overwogen om daar in Barcelona ook een vestiging CityGym te openen. Gezien het politieke klimaat met Catalaanse en Baskische tegenstellingen zagen we daar als familie van af. Ik keerde terug naar Nederland en ging mij bezighouden met de vestiging Den Bosch. Maar omdat ik meer uitdaging zocht dachten we na over een nieuwe vestiging en dat werd Rosmalen.”
Jan (62): “Wij hadden het gevoel dat er in deze regio best meer mogelijkheden lagen. Toen we dit pand aan de Raadhuisstraat in beeld kregen hebben we, overigens zonder marktonderzoek, de gok gewaagd. Ik moet zeggen dat we daarbij alle medewerking hebben gekregen van de vastgoedeigenaar Timmers Vastgoed die zich heel constructief en flexibel opstelde. Maar goed, een cirkel met twaalf apparaten waar we mee werken vergt toch een investering van € 170,000. Dus dat was toch wel even achter de oren krabben, maar het is een goede keuze geweest.”

Snelste groeier
Maar vanaf de opening vorig jaar november loopt het als een trein. We hebben bijna vijfhonderd leden en het groeit maar door. Daarom breiden we de capaciteit uit met een halve cirkel, zes apparaten dus, waardoor er weer wat lucht komt, legt Valerie enthousiast uit. De Rosmalense vestiging is de snelst groeiende Milon sportschool in Nederland.”
Hoewel Valerie de leiding al heeft over de vestigingen in Den Bosch en Rosmalen is haar honger nog niet gestild.
Jan: “We hebben door vakanties in Spanje en de studie van Valerie toch een speciale band met dat land, in het bijzonder met Valencia waar we vrienden hebben die er wonen. Viel Barcelona af als vestigingsplaats voor CityGym, in Valencia zagen we die mogelijkheid wel en gaan we als eerste in Spanje met dit concept aan de slag. We zijn druk aan de slag in het pand waar we volgende maand van start gaan. We zijn nog wel op zoek naar woonruimte want om de beurt gaan we daar wonen. Het is de bedoeling dat Valerie het toezicht op de gang van zaken gaat houden en er part time gaat wonen.”
Gemmy: “Of er nog meer gezinsleden in CityGym aan de slag gaan is ongewis. Zoon Matthijs werkt bij Google in Dublin, dochter Stefanie is danseres en stewardess en woont in Amsterdam. Wie weet gaat ook bij hen nog eens het ondernemersbloed kriebelen.”


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18974