Datum plaatsing: 24 september 2019

De Kentering staat weer op de rails



Rosmalen (Rosmalen): “Als iedereen vindt dat iets niet kan dan doen wij het wel. Als ondernemer moet je je nek durven uitsteken.” Dat is geen grootspraak van Patrick Langenbach want hij heeft ruim anderhalf jaar geleden de stap gezet om de exploitatie van De Kentering te gaan doen.Samen met zijn vrouw Anke en zijn broer William zit Patrick al vanaf 2003 in de horeca.

door Herman van Dinther


Patrick (44): “Ik heb acht jaar meegedraaid in Café Bachus in de Molenhoekpassage. In het begin combineerde ik dat nog met mijn baan als loodgieter maar dat was op den duur niet vol te houden. Kwam ik midden in de nacht thuis en stond ik om zeven uur alweer op de bouw.”
Op een gegeven moment kwam Café D’n Beer op ons pad, met een feestzaal, waardoor onze mogelijkheden veel ruimer werden onder meer voor feesten en partijen. Die locatie loopt prima en wordt vooral beheerd door William. Als horecatrio willen we het altijd een stukje beter doen en blijven op zoek naar uitdagingen. Die kwam er toen De Kentering ‘in de aanbieding’ kwam nadat er om verschillende redenen een aantal jaren een flinke teruggang te bespeuren viel. En wat ik in het begin al zei, als iets niet kan doen wij het wel. De mensen in onze omgeving verklaarden ons voor gek maar wij hadden er vanaf het begin vertrouwen in en ook toekomstvisie.
Daar paste bijvoorbeeld in dat we de caféruimte opofferden om er een cafétaria in te maken. Aan deze kant van het dorp is met het verdwijnen van cafetaria De Inloop dat bij Café De Kèp gevestigd was, een gat in de markt ontstaan. Bovendien staat nu niemand meer voor een gesloten deur bij De Kentering omdat we zeven dagen per week geopend zijn van 12.00 tot 24.00 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 01.30 uur. Dat wordt enorm gewaardeerd ook omdat de meeste cafetaria’s al vroeg in de avond sluiten.

Geen gedoe
Bianca van Mook (44) werkt sinds januari vorig jaar bij De Kentering. Als ik vraag om haar functie te benoemen dan moet zij heel lang nadenken. “Het is hier niet zo hiërarchisch, we kennen geen teamleider of manager. We zijn allemaal gelijk en staan samen voor de uitdaging om De Kentering succesvol te laten zijn. Iedereen weet wat er verwacht wordt en als het nodig is helpen we de collega die even teveel om handen heeft. Als de sfeer en de wil om samen te werken goed is dan kun je veel bereiken. En dan heb je ook meteen lol in je werk. We hebben bij De Kentering een team van vier vaste krachten en zeventien oproepkrachten, bij D’n Beer een vaste kracht en drie oproepkrachten. Het leuke van dit werk is dat je ‘s morgens niet weet wat er gedurende de dag allemaal voorbij komt. Lekker verrassend en afwisselend.”

Meer bruiloften
Patrick: “Er wordt steeds meer getrouwd sinds de crisis voorbij is. Je merkt dat mensen weer geld willen uitgeven voor een mooie bruiloft en dat is ook fijn voor ons want we hebben hier intussen al heel wat stelletjes gehad. In een horecabedrijf als De Kentering wordt met een agenda gewerkt waarin je ongeveer een jaar vooruit plant. Dus na onze aanloopperiode hebben we nu een helder zicht op de bezettingsgraad. Die wordt steeds beter omdat bedrijven voor hun feest weer naar De Kentering durven, organisatoren van evenementen weer vertrouwen hebben in gemaakte afspraken en particulieren De Kentering herontdekken voor hun familiefeesten. Ook koffietafels bij uitvaarten kunnen wij prima verzorgen, we hebben er hier gehad van tachtig tot wel duizend personen. Ja dan moet je niets aan het toeval overlaten. Ik sta dan ook niet meer achter de bar maar ben continue stand-by om probleempjes op te lossen, de gast moet van een zorgeloos en goed georganiseerd verblijf kunnen genieten.
Hoewel de agenda dus al snel voller loopt reserveert Patrick zelf nog wel steeds een aantal avonden waarop tribute bands optreden.
“Dat blijf ik nog wel doen want het zijn succesvolle avonden, een lege zaal levert immers niets op dus programmeren we deels ook zelf activiteiten.
Met De Kentering hebben we er natuurlijk nogal wat capaciteit bij gekregen en dat is gunstig voor D’n Beer. Daar moest steeds vaker nee worden verkocht wanneer mensen voor de zaal kwamen. Die kunnen we het nu prima naar de zin maken in De Kentering.
Dat runnen wij als een groot café waar de mensen zich welkom moeten voelen. En dat lukt weer, de verenigingen die hier thuis waren en uit onvrede vertrokken zijn weer terug op het nest.
“Dat brengt weer leven in de brouwerij en dat is voor iedereen fijn”, weet Bianca, die flink wat ervaring heeft door haar vroegere werk in de catering.








Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:



15 oktober
16 oktober
18 oktober
18 oktober
19 oktober
19 oktober
20 oktober
20 oktober
20 oktober
22 oktober
23 oktober
23 oktober
24 oktober
24 oktober
25 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
27 oktober
28 oktober
29 oktober
01 november
02 november
02 november
02 november
03 november
03 november
03 november
03 november
06 november
09 november
09 november
13 november
13 november
14 november
15 november
16 november
20 november
29 november
30 november
06 december
07 december
14 december
14 december
28 december

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18374