Datum plaatsing: 01 oktober 2019 - Laatst gewijzigd: 26-09-2019 13:34:10

Kom 13 oktober naar de Veiligheidsdag!


Kom 13 oktober naar de Veiligheidsdag!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Wat doe je bij een ernstig ongeluk? Wat kan je doen als je een verwarde persoon ziet? Wil je zelf iets doen aan de veiligheid in je omgeving? Allemaal vragen waar je een antwoord op kan krijgen op de Veiligheidsdag. Zo’n 50 organisaties zorgen voor een informatieve en een spectaculaire dag!

Je kan kijken of meedoen. Op verschillende plekken staan spannende activiteiten. Zo is er een rij- en kantelsimulator. Daar kan je in ervaren hoe het is als je auto die 180 graden om de lengteas draait. Oftewel: De auto op zijn kop. Er zijn demonstraties van de Reddingsbrigade in de Dommel. En er komt een Sherman-tank die gebruikt is in de Tweede Wereldoorlog bij de bevrijding van ’s-Hertogenbosch.

Veiligheid is samenwerking

Aan de precieze invulling van het programma werken we nog volop. De dag is een samenwerking van zo’n 50 organisaties. Denk aan de Ambulancedienst, Brandweer Brabant-Noord, Buurtbemiddeling Buurtpreventieteams, Douane, EHBO, Reddingsbrigade, Rode Kruis, Politie, PowerUp073, Waterschap.

Alle activiteiten zijn in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Grofweg van het Stationsplein, de Stationsweg, Visstraat, Hooge Steenweg, Markt en het Burgemeester Loeffplein. Voor 13 oktober maken we nog een plattegrond waar met alle informatie wat waar te doen is. Alle informatie is te vinden op www.denbosch.nl/veiligheidsdag

Waarom een Veiligheidsdag
Week 41 staat jaarlijks en landelijk in het teken van veiligheid. Want, met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken) toe. In ’s-Hertogenbosch pakken we dit moment aan om veiligheid bij onze inwoners extra onder de aandacht te brengen. Wij organiseren daarom een Veilgheidsdag. Dat doen we samen. Samen met organisaties en mensen die zich beroepsmatig of vrijwillig inzetten voor een veilige samenleving. Want we hebben heel veel te bieden als het gaat om veiligheid.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31403