Datum plaatsing: 12 oktober 2019 - Laatst gewijzigd: 27-09-2019 09:44:01

Verkeersproeven Onderwijsboulevard


Verkeersproeven Onderwijsboulevard


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): We gaan 2 verkeersproeven doen in de omgeving van de Onderwijsboulevard.
In de proefperiode is de Onderwijsboulevard dicht voor autoverkeer tussen de Kraaikampen en de Jonkerstraat. Deze verkeersluwe ruimte wordt gebruikt voor sociale activiteiten.

Om sluipverkeer te voorkomen wordt tijdens de proeven op 2 plekken een afsluiting geplaatst. Daardoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Tijdens de eerste proef wordt deze knip gemaakt in de Hugo de Grootlaan aan de Onderwijsboulevardzijde. Tijdens de tweede proef ligt de knip in de Statenlaan.

Ook plaatsen we verkeerslichten op de kruising Hugo de Grootlaan - Magistratenlaan om te kijken of we daarmee de doorstroming kunnen verbeteren.

Planning
De proeven worden in de volgende periode gehouden:

Onderwijsboulevard dicht, tussen Jonkerstraat en Kraaikampen + knip in de Hugo de Grootlaan Dinsdag 22 oktober tot en met donderdag 21 november
Onderwijsboulevard dicht, tussen Jonkerstraat en Kraaikampen + knip in de Statenlaan Vrijdag 22 november tot en met donderdag 19 december 2019
Hierna verwijderen we alle maatregelen.

De proeven duren in totaal 8 weken. Deze periode gebruiken we om beide varianten te evalueren. We houden er rekening mee dat weggebruikers in de eerste weken altijd moeten wennen aan een gewijzigde verkeerssituatie.

We passen bewust geen omleidingen toe. We willen zien hoe het verkeer zich aan de nieuwe situatie aanpast op eigen kracht.


Ondanks dat de parkeergarages en- terreinen gewoon bereikbaar blijven, begrijpen we dat de testen invloed kunnen hebben op de bereikbaarheid. Voor de gemeente is het belangrijk om tijdens de proeven data te verzamelen. Daarbij hoort ook data over wat de gebruikers en de omgeving van de proeven vinden. Hiervoor komt er vanaf de eerste proef een digitale enquête beschikbaar.

U kunt meer informatie vinden op: www.denbosch.nl/nl/projecten/spoorzone/living-lab
Op deze website komt ook een link naar de digitale enquête.Foto Marcel Willems


Verkeersproeven Onderwijsboulevard


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15847