Datum plaatsing: 29 september 2019

Rondvaartboot voor Schijndel en omgeving


Rondvaartboot voor Schijndel en omgeving


Schijndel (Meierijstad): A.s. maandag 30 september komt rondvaartboot De Waterengel op een dieplader naar het buitengebied van Schijndel/Sint-Michielsgestel. De boot is in Eindhoven volledig gestript en komt nu naar Schijndel/Sint-Michielsgestel, om voor en door de maatschappij volledig opgeknapt te worden en aangepast worden voor rolstoelen.
De boot krijgt zeer waarschijnlijk een steiger in Veghel, gemeente Meierijstad en hopelijk ook aan de Steeg om Schijndelse mensen het prachtige kanaal de Zuid-Willemsvaart te laten zien.

Rondvaartboot De Waterengel zal na grondige renovatie voornamelijk worden ingezet om gratis tochten voor mensen met dementie of met een meervoudige beperking te realiseren. De boot wordt rolstoeltoegankelijk, prikkelarm, kleinschalig en dementievriendelijk. Tevens is De Waterengel officieel aangemerkt als dagbestedingslocatie.
De boot gaat voornamelijk varen voor mensen die 'even vergeten' door dementie en voor mensen die vaak 'even vergeten' worden door het hebben van een meervoudige beperking om hen aan boord datgene even écht te laten vergeten. Samen varen met medebewoners van een zorginstelling, de huiskamer van een woonverblijf of met het gezin, kleinschalig en met veel persoonlijke aandacht.

Deze tochten kunnen verwezenlijkt worden uit donaties en gelden die worden verkregen met het inzetten van De Waterengel voor o.a. rondvaarten, muziektochten, as-verstrooiingen of vergaderingen.
De boot zal hoofdzakelijk varen op de kanalen tussen Schijndel-Veghel-Helmond-Beek en Donk-Lieshout-Son en Breugel-Eindhoven-Oirschot-Hilvarenbeek-Tilburg.

Meer informatie over dit project of wilt u helpen bij het realiseren van de rondvaartboot, kijk dan op de website dewaterengel.nl

foto en bron: website De WaterengelUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29749