Datum plaatsing: 18 oktober 2019

Indrukwekkende film ‘Vijf donkere jaren’ bij Heemkundekring RosmalenRosmalen ('s Hertogenbosch): In het voorjaar van 2018 werden de eerste plannen gemaakt om in oktober van 2019 de bevrijding van Rosmalen, 75 jaar geleden, te herdenken. Bij Heemkundekring Rosmalen ontstond al snel het idee om een film c.q. documentaire te maken en daarin gebeurtenissen van destijds te belichten. En mensen aan het woord te laten die herinneringen hebben aan de oorlog en de bevrijding. Historicus Ad Hermens komt in de film aan het woord en vertelt over zijn ervaringen als jongetje in de oorlogsjaren. Maar ook mensen die de oorlog niet hebben meegemaakt maar er wel heel veel over weten zoals oud-journalist John van Miltenburg.

Binnen de Heemkundekring is natuurlijk ook veel materiaal gearchiveerd en zijn er enthousiaste leden die bereid waren om het project op te pakken en uit te voeren.
Rien van den Broek, voorzitter van de Heemkundekring Rosmalen, is vol lof over het werk dat de broers Piet en Jos Korsten en foto- en filmmaker Peter van Hoek hebben verzet.

Tijdens het programma op woensdagavond 23 oktober is er in De Kentering voor genodigden de première van deze unieke film-documentaire ‘Vijf donkere jaren’.
Op donderdag en vrijdag zal in de middag en in de avond de film, ook in De Kentering, worden vertoond voor bezoekers.
Heemkundekring Rosmalen is zeer actief tijdens het programma van herdenking en bevrijding Rosmalen 75 jaar geleden. Naast deze film-documentaire, is er een mooie wandeling langs markante plekken in het centrum van Rosmalen. Tijdens de wandeling wordt ook de zeer fraaie maquette van het oude stationsgebouw voor het eerst aan het publiek getoond. Ook wordt het oorlogsdagboek van Rita Bijnen gepresenteerd. Daarnaast is er in De Kentering ook nog een expositie van foto’s en attributen uit W.O. II.

Nadere informatie over het programma op 23 -24 -25 oktober staat op de website www.heemkundekringrosmalen.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28808