Datum plaatsing: 07 november 2019

Barokorkest Megen bestaat 30 jaar!


Barokorkest Megen bestaat 30 jaar!


Megen (Oss): Dat wordt gevierd met een jubileumconcert vol feestelijke muziek uit de Italiaanse barok. Er zijn maar liefst 2 solisten: Sopraan Kathelijn van Dongen en fluitiste Daphne van Zundert. Samen met een klein koor dat speciaal voor dit jubileum is samengesteld, staan er werken op het programma voor een kleine bezetting,
zoals de feestelijke Militairy Marches van Lully door leden van het orkest op trompet, hobo, althobo, fagot en trommel en een triosonate van Vivaldi.

datum en tijd: zaterdag 16 november, 16 uur
locatie: Kloosterkerk van de Franciscanen, Kloosterstraat in Megen
entree: 10 euro (gratis voor kinderen tot 12 jaar)
reserveren: info@barokorkestmegen.nl

Barokorkest Megen bestaat uit enthousiaste amateurmusici met een grote liefde voor barokmuziek, met leden die uit de omgeving van Oss, 's-Hertogenbosch en Nijmegen komen, maar de thuisbasis is het prachtige vestingstadje Megen in de gemeente Oss.
De dirigent, Laurens Felix, is gespecialiseerd als barokviolist en in ensemble-leiding. Hij speelde o.a. in het Brabants Orkest en de Nederlandse Bachvereniging en dirigeerde I Consonanti in Vught.

Ieder voor- en najaar komen de leden van het orkest bij elkaar om te repeteren voor 2 of 3 concerten.
Het eerste concert van het orkest was 30 jaar geleden, in 1989, ter gelegenheid van de inwijding van de Franciscanerkerk in Megen, twee eeuwen eerder.

Onze hele agenda vindt u op www.barokorkestmegen.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18121