Datum plaatsing: 04 oktober 2019

Achtervolging eindigt tegen boom


Achtervolging eindigt tegen boom


Lithoijen (Oss): Op donderdag 3 oktober 2019, omstreeks 01.30 uur, wilden wij een auto controleren die ons opvallend hard tegemoet reed over de Dorpenweg te Haren. Meteen toen wij rechtsomkeert maakten zagen wij dat het voertuig zijn snelheid vermeerderde.

Bij de achtervolging die daarop werd ingezet werden snelheden gehaald van ruim 180 km/u. De bestuurder deed er alles aan om te ontkomen. Bij nagenoeg elke bocht brak het voertuig uit en bij het remmen kwamen de vonken ervanaf. Op de dijk zette hij zelfs zijn verlichting geheel uit in een poging te ontkomen.

Op het stoptransparant, de blauwe zwaailichten en de sirene werd niet gereageerd. Zodoende werd de achtervolging door Macharen, Teeffelen en Lithoijen voortgezet.

In Lithoijen dacht de bestuurder ons te slim af te zijn door een onverhard pad in te rijden. Hij verloor echter de macht over het stuur en kwam hard tegen een boom tot stilstand. Na een korte achtervolging te voet kon hij aangehouden worden.

Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder wordt hij verdacht van het opzettelijk gevaar of hinder veroorzaken, het rijden onder invloed van verdovende middelen, verlaten plaats ongeval, niet voldoen aan bevel of vordering en bezit harddrugs.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22035