Datum plaatsing: 10 oktober 2019

Team ‘s Hertogenbosch grote winnaar Keukenbazen Battle 2019


 Team ‘s Hertogenbosch grote winnaar Keukenbazen Battle 2019


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Team Keukenmasters uit ’s Hertogenbosch is de grote winnaar van de Keukenbazen Battle. Joshua en Fadi sleepten de titel Keukenbazen 2019 in de wacht, daarbij gecoacht door chef-kok Tim Bouwmans van Roels. Jack Mikkers, burgemeester van Den Bosch, is een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland 2019.

De winnaars werden woensdagavond bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij HAS Hogeschool/Agri&Food Plaza. Afgelopen zaterdag kookten de teams uit de 15 deelnemende gemeenten in Noordoost Brabant hun gerecht live voor de jury, bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Deze 15 teams waren de besten in hun eigen gemeente. De topjury - bestaande uit culinair communicatiespecialist Anouschka Peterink, trendwatcher & hoofdredacteur van FoodInspiration Maaike de Reuver, de Arnhemse topchef Jin Hu en Keukenbazen-vloggers Charlotte en Isabelle - proefde alle gerechten en beoordeelde ze op onder meer smaak, presentatie, creativiteit en het gebruik van producten van lokale telers.

Overdonderend goed
De ‘Hartige Biologische Pompoenkoekjes met een Chili Yoghurtdip & Venkelsalade met Gehakte Ras el Hanout Hazelnoot’ van Joshua en Fadi overdonderde de jury met een uitgekiende combinatie van smaken. De jury: “Het totaal van smaken is erg goed bij elkaar gekozen. Alle smaken in het gerecht zijn op zich al heel lekker, maar bij elkaar zijn ze echt perfect. Ook de presentatie van het gerecht is heel mooi. Het ziet er geweldig, maar tegelijkertijd eenvoudig uit: de opmaak laat alle eer aan het gerecht zelf. Een overtuigende winnaar, waaraan je ook nog eens heel mooi ziet dat je een prachtig gerecht kunt maken zonder vlees of vis, vegetarisch dus. Heel goed gedaan!”

De hoofdprijs?! Nooit verwacht!
Fadi en Joshua dachten wel een goede kans te maken op de prijs voor de Beste Smaak, maar de hóófdprijs, nee dat niet. “Toen de jury zei dat de prijs voor de Beste Smaak naar twee meisjes ging, dachten we oooh nee, nu is het klaar. Maar toen kwam de hoofdprijs en werd ineens onze naam geroepen! We vinden het super leuk.” Chef en coach Tim Bouwmans dacht wel dat hij een potentiële winnaar in huis had. Hij koos dit gerecht als winnaar in de gemeente Den Bosch “vanwege de unieke smaak. En omdat het best een risicovol gerecht is. Een beetje risico moet je durven nemen als kok. Bovendien houd ik heel erg van het werken met kruiden, en die zitten hier volop in.” Joshua en Fadi mogen binnenkort boodschappen doen met Jin Hu, samen met hem koken en dan heerlijk eten met hun ouders in Jins restaurant The Green Rose. Er waren nóg twee prijzen te verdienen: een voor het meest creatieve team en een voor het team met het gerecht met de beste smaak.

Meest creatieve team
Deze prijs is voor de Moongirls uit Meierijstad. Floortje, Mare en Filiz verdienen de prijs voor hun Lekkernijen uit het Heelal. Het team werd gecoacht door chef Alex van Rossum. De jury: “Het concept achter het gerecht is goed uitgedacht en de meiden kunnen het ook uitstekend vertellen. Zij zijn de Greta Thunbergs van Nederland: ze komen op voor het klimaat, door een gerecht te maken dat laat zien dat de zon, de maan, de sterren en de aarde prachtig zijn, en we daar zorgvuldig mee om moeten gaan. Ook de presentatie is heel bijzonder, een echt feest voor het oog.”

Beste Smaak
Team Sint-Michielsgestel, The KitchenQueens, wint de prijs voor het gerecht met de Beste Smaak.
Juna, Cato en Loes maakten Eekhoorntjesbroodsoep met Stokbrood en Zelfgemaakte Kruidenboter uit het Kookboek dat is geschreven door Oma Elly, de oma van een van deze Keukenbazen. Zij werden gecoacht door chef Ellen Steenbergen. De jury over dit gerecht: “Dit is zó goed gemaakt, echt vakmanschap! En heel bijzonder dat ze hebben gekozen voor een gerecht uit een kookboek van de oma van een van de meisjes. Oma heeft haar talent absoluut doorgegeven en als team hebben ze het geweldig gedaan.”

Samen met partners
Partners van Keukenbazen zijn Rabobank, Koning Willem I College, Sligro, Langenhuijsen Catering, HAS Hogeschool, alle scholen in die gemeenten en de topjury. Regio Noordoost Brabant is organisator van de wedstrijd.
Like en volg Keukenbazen via
Twitter: https://twitter.com/keukenbazen
Instagram: https://www.instagram.com/keukenbazen/
Facebook: https://www.facebook.com/keukenbazen/
YouTube: http://bit.ly/2cgW9OC
Website: www.keukenbazen.nl


Op de foto: Team Keukenmasters Joshua en Fadi en chef Tim Bouwmans
Fotografie door Twycer © Regio Noordoost Brabant


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws


17 februari
18 februari
19 februari
19 februari
19 februari
19 februari
20 februari
20 februari
20 februari
21 februari
21 februari
21 februari
22 februari
23 februari
29 februari
01 maart
01 maart
01 maart
01 maart
01 maart
01 maart
01 maart
02 maart
03 maart
06 maart
06 maart
07 maart
07 maart
07 maart
08 maart
08 maart
08 maart
08 maart
10 maart
10 maart
11 maart
11 maart
14 maart
15 maart
15 maart
18 maart
18 maart
20 maart
20 maart
20 maart
20 maart
21 maart
21 maart
21 maart
21 maart
22 maart
22 maart
22 maart
22 maart
22 maart
27 maart
28 maart
28 maart
28 maart
28 maart
29 maart
31 maart
04 april
04 april
05 april
06 april
10 april
13 april
17 april
04 mei
07 mei
08 mei
09 mei
10 mei
15 mei
17 mei
26 mei
06 juni
07 juni
09 juni
14 juni
19 juni
28 augustus
18 september
16 oktober
20 november
13 december
18 december

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31110