Datum plaatsing: 10 oktober 2019 - Laatst gewijzigd: 10-10-2019 13:45:14

Brekend nieuws: Heesch-West minimaal fors vertraagd


Brekend nieuws: Heesch-West minimaal fors vertraagd


Heesch (Bernheze): Forse kritiek op de gemeenten 's-Hertogenbosch, Bernheze en Oss van de commissie voor de milieueffectrapportage (MER) voor het geplande industrieterrein Heesch-West. Volgens de commissie maakt het rapport niet duidelijk of er alternatieve indelingen van het bedrijventerrein mogelijk zijn met minder milieueffecten. Ook voor de windturbines die de gemeenten op Heesch West willen plaatsen, zijn de locatiekeuze en de onderzochte varianten nog onvoldoende onderbouwd.

De gemeenten hebben eerder gezegd dat ze het advies van de commissie overnemen. Dat betekent dat een groot deel van het huiswerk van de gemeenten opnieuw kan en onherroepelijk veel vertraging ontstaat in het proces.

Daarnaast hangt ook de hele stikstofdiscussie nog boven het plan. De commissie vindt dat ook de effecten op natuurgebieden die gevoelig zijn voor stikstof onvoldoende zijn onderzocht in de rapportage met het oog op de recente uitspraak van de Raad van State. Voor Heesch-West kan nu immers geen gebruik meer worden gemaakt van het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

De uitspraak van de commissie betekent goed nieuws voor de ruim 1300 bezwaarmakers uit Heesch, Vinkel, Geffen en Nuland ingediend. De bezwaren uit de aangrenzende dorpen richten zich voornamelijk op de drie windmolens van 230 meter hoog die gepland zijn, de mogelijkheid om zware industrie op Heesch-West te vestigen, de gevelhoogte van de te realiseren gebouwen en de verkeersafwikkeling met veel extra belasting van het gebied.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15440