Datum plaatsing: 14 oktober 2019

meerderheid gemeenteraad ís Hertogenbosch eens met plastic verbod op evenementen


meerderheid gemeenteraad ís Hertogenbosch eens met plastic verbod op evenementen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Een meerderheid van de gemeenteraad van ís Hertogenbosch is akkoord met een voorstel van De Bossche Groenen om al het plastic op evenementen vanaf 2021 te verbieden.

door Simone Heijmans

Omdat het gebruik van plastic vastgelegd wordt in het evenementenbeleid 2019-2023, kwam de gemeenteraad 8 oktober jl. bij elkaar.

Het voorstel van het college van B en W is het gebruik van wegwerpplastic vanaf 2022 te gaan verbieden en daarbij de Europese regels te volgen. En dus niet alle soorten plastic bekers verbiedt. Wethouder Mike van der Geld vindt dat de organisaties 2 jaar de tijd moeten krijgen om een plasticloos evenement te organiseren.
Rianneke Mees van De Bossche Groenen dacht daar anders over, en zou een volledig verbod op wegwerpplastic willen zien. Ook zou wethouder van der Geld de organisaties van evenementen onderschatten, volgens Mees. Zij zegt dat deze al nadenken over het gebruik van plastic.

Ook coalitiepartij Groen Links steunde het voorstel van De Bossche Groenen.
Of het college van B en W dit voorstel ook uit gaat voeren, is nog de vraag. Van der Geld zou de motie naast zich neer kunnen leggen. Ook een ander voorstel van De Bossche Groenen haalde de meerderheid. Dit voorstel is het niet afsteken van vuurwerk bij een evenement. Dat de meerderheid van de gemeenteraad met dit voorstel eens is, gaat pas een rol spelen als er een aanvraag voor een evenement is op dezelfde locatie en dezelfde tijd en de gemeente een keuze moet maken.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15091