Datum plaatsing: 14 oktober 2019

Heesch-West: Auw!!


Heesch-West: Auw!!


Heesch (Bernheze): Afgelopen donderdag heeft de onafhankelijke commissie voor de milieueffectrapportage (mer) een gevoelige tik uitgedeeld in het gezicht van de drie gemeenten Bernheze, ‘s-Hertogenbosch en Oss, die deelnemen in de
gemeenschappelijke regeling Heesch-West.

In het uitgebrachte rapport heeft de commissie veel aanmerkingen op het door het bestuur van de gemeenschappelijk regeling ingediende mer-rapport. Een duidelijk oordeel, waarin geadviseerd wordt de indeling van het bedrijventerrein te heroverwegen met het oog op eventueel minder geluidsoverlast. Ook het plaatsen
van drie windturbines op Heesch-West kreeg veel kritiek.
Onlangs heeft de gemeenteraad van Bernheze, met uitzondering van de VVD-Bernheze, het vetorecht voor het plaatsen van één windturbine op haar grondgebied ingeleverd. Wij zien namelijk geen noodzaak voor het plaatsen van de windturbines en dat geldt blijkbaar ook voor de onafhankelijke mer-commissie.

Gelukkig is er dus nog een onafhankelijke commissie, die de plannen kan toetsen en de indieners kan terugfluiten!

Bij de vele bijeenkomsten die georganiseerd zijn, heeft het bestuur altijd te gemakkelijk het mer-rapport verdedigd. Op veel vragen en opmerkingen van omwonenden/belanghebbenden wist men geen goed antwoord. “Dat moeten wij nog onderzoeken”, was vaak de reactie.

De VVD-Bernheze zal ook niet akkoord gaan met het inleveren van het vetorecht op het toestaan van 5.1 milieucategorie bedrijven. Afspraak is afspraak, maximaal categorie 4.3. Ook hebben wij zorgen over de afwikkeling van het te verwachten enorme aantal verkeersbewegingen. Een verkeersinfarct is onvermijdelijk, menen wij.

Voor alle duidelijkheid: de VVD-Bernheze is altijd voorstander geweest van het bedrijventerrein Heesch-West en dat is niet veranderd.

Reageren:info@vvdbernheze.nl
Jack van der Dussen
Fractievoorzitter VVD-BernhezeUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14525