Datum plaatsing: 01 november 2019 - Laatst gewijzigd: 14-10-2019 11:22:04

informatieavond ‘Alcohol en drugs, fijn voor je brein?


informatieavond ‘Alcohol en drugs, fijn voor je brein?


Geffen (Oss): Veilig Verkeer Nederland, afdeling Maasland (Oss en regio) laat jongeren op positieve wijze ervaren dat alcohol en/of drugs in het verkeer echt niet samengaan!

Op woensdagavond 6 november 2019 wordt door Vereniging Geffen Zorgt en Huisartsenpraktijk Geffen een avond georganiseerd met als thema ‘Alcohol en drugs, fijn voor je brein?’. VVN afd. Maasland is een van de deelnemende partijen op deze belangrijke, interactieve avond.

Jongeren kunnen deze avond op sportpark De Biescamp in Geffen plaatsnemen achter het stuur van een rijsimulator welke door Veilig Verkeer Nederland (afdeling Maasland) wordt ingezet. Dit om op een positieve wijze, een belangrijke ervaring rijker te worden. De rijsimulator is geplaatst in een grote wagen van ruim 7 meter. Met deze simulator kunnen de bezoekers hun rijgedrag ervaren. Als deelnemer neem je plaats achter de drie 50’’ schermen en ervaar je het als de binnenkant van een auto. Omstanders kunnen via een groot meekijkscherm de verrichtingen van de bestuurder volgen.
Doel:
* Bewustwording van invloed door alcohol en/of drugs op het rijgedrag;
* Reactiesnelheid bij het maken van een noodstop;
* Ervaren wat afleiding in het verkeer, door o.a. gebruik van een smartphone, met je doet.

Door op maat gemaakte simulaties worden reflectie en bewustwording gecreëerd op het eigen rijgedrag aangaande snelheid, afleiding en alcohol.

Locatie: sportpark/kantine De Biescamp (voetbalvereniging Nooit Gedacht), Past. v.d. Kampstraat 34, 5386 AJ Geffen.
Tijd: van 18.00-21.30 uur.

Deelname is gratis en zeer aan te bevelen, zeker onder de beginnende bestuurders. Samen gaan we voor NUL VERKEERSDODEN BRABANT!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28936