Datum plaatsing: 14 oktober 2019

Korfbalsters Prinses Irene verliezen van nieuwkomer Astrantia/ONANistelrode (Oss): Gisteren stond de wedstrijd tegen nieuwkomer Astrantia/ONA op het programma. Wat op papier een makkelijke wedstrijd zou lijken werd afgelopen zondag anders bewezen. Astrantia/ONA was zuiverder en benutte hun kansen beter. Na een ruststand van 7-6 werd er verloren met 16-13.

Prinses Irene begon scherp aan de wedstrijd. Het was Evy vd Akker die de score opende met een afstandschot (0-1). Astrantia/ONA liet niet over zich heen lopen en scoorde mee. Prinses Irene liet goed spel zien maar miste veel kansen. Lotte Wilbers wist de korf van ver wel te vinden en zo pakte de korfbalsters weer een kleine voorsprong (1-2). Daarna waren het Carolien v Santvoort en Gaby v Santvoort die een gat van 2 konden slaan. Astrantia/ONA deed iets terug via een afstandschot. Lotte Wilbers maakte direct daarna haar 2de van de middag zodat het gat op 2
bleef. Maar toen kwam een zuivere fase aan van Astrantia/ONA. Ze kwamen terug via 3 afstandschoten en 1 korte kans en sloegen dus meteen een gat van 2 terug. Gaby v Santvoort kon net voor rust nog iets terug doen en scoorde een korte kans (7-6).

Direct naar rust was het weer de goed spelende Gaby v Santvoort die de stand gelijk trok (7-7). Lotte Wilbers liet zien wat voor waarde ze is in het team en scoorde een afstandsschot. Hierna was het weer Astrantia/ONA die er 2 kon maken. De Prinses Irene-meiden kregen moeilijk de rebound waardoor Astrantia/ONA kon blijven herhalen. Gaby v Santvoort maakte nog 2 afstandschoten en was van belangrijke waarde deze wedstrijd. Ondertussen kon Astrantia/ONA doorgaan met waar ze mee bezig waren. En scoorde 3x op rij (12-9). De korfbalsters knokte hard om de stand gelijk te trekken, door scores van Annelies Thijssen en Marina v Venrooij kwamen ze terug tot 13-12. Maar weer was het Astrantia/ONA die de korf van ver wisten te raken en hadden weer een gat geslagen van 3 doelpunten (15-12). Laura vd Ven kon nog iets terug doen in de slotfase via een korte kans maar dit was te laat. Astrantia/ONA liet nog 1x zien waar ze vandaag goed in waren en scoorde weer van afstand. Einduitslag is 16-13 in het nadeel van Prinses Irene.

Opstelling en scores:

Marina v Venrooij (1), Gaby v Santvoort (5), Carolien v Santvoort (1), Evy vd Akker (1), Laura vd Ven (1), Linda v Tilburg , Lotte Wilbers (3), Annelies Thijssen (1)

Wissels; Esther v Venrooij, Lisan Mikkers, Anne Schouten.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14959