Datum plaatsing: 18 oktober 2019 - Laatst gewijzigd: 18-10-2019 00:25:37

Overlast bij Kindcentrum de MeerlaerMaliskamp ('s Hertogenbosch): Door Simone Heijmans

De VVD wil (tijdelijk) camera’s plaatsen op de parkeerplaats bij Kindcentrum de Meerlaer in Maliskamp. De reden dat de VVD-fractie dit wil, is omdat er sprake zou zijn van drugsoverlast door hangjongeren. Volgens bewoners zou er gedeald worden, omdat zij vaker zakjes wit poeder in tuinen vinden.
Niet alleen drugs wordt er gevonden, ook blikjes en drankflessen zouden achtergelaten worden. De buurtbewoners voelen zich niet veilig in hun buurt. Daarom zouden omwonenden en schoolbestuur ook graag willen dat er wordt opgetreden.

Bij de parkeerplek is inderdaad een Jongeren Ontmoetings Plek. De politie heeft regelmatig op deze plek gesurveilleerd en gaat dan ook in gesprek met de jongeren. Door de meldingen over drugsoverlast is de politie de laatste tijd extra gaan controleren, maar de politie heeft deze activiteiten niet vast kunnen stellen. Ze beamen wel dat er geluidsoverlast zou zijn, en dat de jongeren de speelplaats van een nabijgelegen school zouden bezoeken. Vanwege die problematiek kijken ze met diverse partijen naar een oplossing.

Inmiddels heeft de VVD-fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over deze kwestie.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15588