Datum plaatsing: 19 oktober 2019

Cocaïnewasserij Heeswijk-Dinther


Cocaïnewasserij Heeswijk-Dinther


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Tientallen kilo's cocaïne, een straatwaarde van meer dan een miljoen euro, en een volledig ingerichte cocaïnewasserij!
Afgelopen dagen is het team druk geweest met een mooie vangst in Heeswijk-Dinther! In goede samenwerking tussen de collega's van politie Oss met ons regionaal interventieteam opsporing (RITO) is deze cocaïnefabriek opgerold.

Cocaïne verwerkt men voor de smokkel vaak in andere producten zoals shampoo of kleding/ textiel zodat het minder makkelijk traceerbaar is bij bijvoorbeeld grenscontroles. Om de cocaïne terug te winnen richt men dergelijke terugwinfabrieken in waarin door middel van een gevaarlijk chemisch proces de cocaïne teruggewonnen kan worden.

Naast de apparatuur die nodig is voor het terugwinnen troffen we enkele tientallen kilo's onverwerkte cocaïne aan, zo'n 5000 kilo/liter chemicaliën, en veel materiaal om alles te verwerken naar verkoopbare cocaïne.

Te gevaarlijk om onbeschermd binnen te komen, maar met de hulp van onze collega's van de landelijke faciliteit ontmantelen (LFO) is alles gefotografeerd, afgevoerd en is veel inmiddels ook al vernietigd.
Het terugwinnen van cocaïne is een gevaarlijk proces met veel risico's voor de uitvoerders maar ook voor de omgeving! Goed dus dat deze "fabriek" opgerold is en daarmee de gevaarlijke situatie gestopt!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.24250