Datum plaatsing: 29 oktober 2019

Sfeervolle herdenkingsavond met Allerzielen in Empel


Sfeervolle herdenkingsavond met Allerzielen in Empel


Empel ('s Hertogenbosch): Op zaterdag 2 november wordt op de Parochiebegraafplaats in Empel voor de vijfde keer op rij een speciale herdenkingsavond gehouden. In het kader van Allerzielen worden onze overleden dierbaren die avond op een bijzondere manier herdacht. Na een eucharistieviering wordt in een stille lichtjesprocessie vanaf het kerkplein naar de sfeervol verlichte begraafplaats gelopen waar de herdenkingsavond plaatsvindt. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze herdenkingsavond bij te wonen!

Met live muziek en zang, een gedicht, lichtjes en een herinneringsboom wordt op gepaste wijze stilgestaan bij alle dierbare overledenen. Daarna is er voor eenieder de mogelijkheid om een lichtje te plaatsen op het graf of bij de herdenkingsplek van hun overleden dierbare. Kaarsen zijn te koop voor €5,-. De opbrengst van de verkoop van
deze kaarsen wordt gebruikt om dit evenement ook in de toekomst weer te organiseren. Na afloop van de ceremonie wordt er in een tent gratis koffie, thee en warme chocolademelk geschonken.

De eucharistieviering en start van de processie
Om 19.00 uur start de eucharistieviering in de Heilige Landelinuskerk. Tijdens deze Allerzielen viering is er speciaal aandacht voor de overledenen waarvan het afgelopen jaar in de Heilige Landelinuskerk afscheid is genomen. Het koor uit Empel verzorgt de muzikale omlijsting tijdens de dienst.
Diegene die niet aanwezig zijn bij de herdenkingsdienst in de kerk kunnen om 19.50 uur aansluiten op het kerkplein. Vanaf hier wordt in een stille processie met kaarsjes naar de sfeervol verlichte begraafplaats gelopen, waar de herdenkingsavond plaatsvindt.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27260