Datum plaatsing: 28 oktober 2019

Onderweg naar Music Talent Event


Onderweg naar Music Talent Event


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Thuis in Rosmalen, een stichting die elk jaar een maatschappelijk relevant evenement organiseert, is op dit moment druk in de weer om een groot music event op poten te zetten.
Jongeren tussen de 12 en 25 jaar die op een of andere manier een band met Rosmalen hebben worden uitgedaagd om hun vocale of instrumentale kwaliteiten te tonen. Op weg naar de grote finale op 7 februari 2020 doen alle deelnemers mee aan de auditie op 16 november.


Door Herman van Dinther

De auditie wordt gehouden in het Rodenborch-College waar tientallen kandidaten zich voorstellen aan de jury welke onder voorzitterschap van Laura de Bekker de kwaliteiten van de deelnemers beoordeelt. Als juryleden zijn echte professionals aangezocht zoals Han Kooreneef, de componist die veel hits voor Marco Borsato schreef, Brigitte Vis, directeur van het bekende muziekbureau Jan Vis, Diana Huismans, van beroep muzikale duizendpoot, Laura de Bekker, zangeres en docent aan het conservatorium in Rotterdam, Leander Pennings, producent van muziekevenementen en Kris van Son, vocalist, docent en songwriter.

Enthousiasme
De Rosmalense Kris (26) wist als klein meisje al dat zij ‘de muziek in’ wilde. “Muziek zit bij mij gewoon in het bloed dus dat ik voor een muzikale opleiding koos was eigenlijk vanzelfsprekend. Ik studeerde aan Fontys Hogeschool Voor de Kunsten (Rockacademie) in Tilburg, een opleiding die ik in 2017 afsloot. Tijdens mijn studie begon ik al met lesgeven piano en zang, dat doe ik intussen al vijf jaar. Jongeren die de opleiding muziektheater willen gaan doen moeten daar auditie voor doen. Op weg daar naar toe begeleid is hen vanuit mijn eigen studio in Rosmalen. Weet je, ik werk als ZZP’er en dat betekent dat ik heel veel verschillende dingen kan doen. Mijn inkomen bestaat uit drie bronnen, namelijk als songwriter, als optredend artiest en als docent. Ik geef les bij verschillende muziekscholen als docente zang-, piano-, en songwriting.

Liefde voor musicals
Ik heb een aantal vaste uren bij de popschool Groovability in Oisterwijk en het Kunstencentrum in Waalwijk. Behalve dat ik daar doceer schrijf ik ook de liedjes voor de jaarlijkse musical van de groep ‘Musical Kids’. Ik schreef eerder al liedjes voor ‘Abeltje de Musical’, ‘de Kleine Planeet’ en ‘Alice in Wonderland’. Ik heb wel een zwak voor musicals, ik vind het zo leuk om daarvoor te werken. Zo werk ik met veel plezier mee aan het initiatief van de Stichting de Bossche Musical die jaarlijks een musical maakt met mensen vanaf 16 jaar. De productie wordt begeleid door verschillende vakprofessionals waar ik er één van ben. Dat geeft zoveel voldoening.”
Kris zoekt overigens zelf ook graag het podium op onder andere als lead vocalist in verschillende coverbands waaronder de band: ‘Let’s Get Fout’.
“Waar ik ook veel plezier uit haal zijn de akoestische optredens en huiskamerconcerten waar ik mijzelf begeleid met gitaar en piano. Ook het werken met collega muzikanten vind ik hartstikke leuk zoals met mijn eigen band Chris Vansen. Ons eerste album, te horen via Spotify, is in februari van dit jaar verschenen.”

Jury
“Ik vind het heel leuk dat Thuis in Rosmalen mij heeft gevraagd om als jurylid mee te werken aan het Music Talent Event. Heel fijn ook dat er zoveel belangstelling is, enkele tientallen kandidaten hebben zich al aangemeld. Er is overigens nog wel wat ruimte dus aanstormend talent kan zich nog melden tot 1 november op www.thuisinrosmalen.com (dus niet NL).

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28209