Datum plaatsing: 05 november 2019 - Laatst gewijzigd: 05-11-2019 00:26:04

Boerenmarkt bij Stadsboerderij EyghentijdsRosmalen ('s Hertogenbosch): Wie kent het nog niet, Stadsboerderij Eyghentijds gelegen aan de Lunerkampweg te Rosmalen. Een plek waar de stad samenkomt met het platteland, een aanrader voor jong en oud. Bewustwording van de natuur en alles dat dit te bieden heeft is er het streven en mede hierdoor wordt voortaan wekelijks een boerenmarkt gehouden waar uitsluitend eerlijke producten zoals zuivel, kaas, brood en banket en biologisch vlees te koop zullen zijn.

Door de eigen kok zal er met regelmaat live cooking gehouden worden waarin hij uitsluitend met deze producten werkt. Houdt hiervoor onze facebook in de gaten waar de data en tijden vermeld staan van live cooking.
Voor kaas en zuivel zullen Carel en Jeanette van A2A2-de Puurste zuivel een plekje op de markt gaan vullen. Zij runnen samen een kleinschalige boerderij met 20 koeien welke dag en nacht, zomer en winter de vrijheid hebben om buiten te grazen. De koeien eten alleen kruidenrijk gras en klaver, dus geen mais en soja, dit houdt de Omega 3 en 6 vetzuren mooi in balans en tevens hebben de koeien allemaal het A2A2 gen waardoor mensen met een melk intolerantie de producten veelal wel kunnen verdragen. Op de boerderij verzuivelen zij zoveel mogelijk zelf en verkopen dit op verschillende markten en winkels.
Brood en banket zal vertegenwoordigd worden door Wichard van Dongen, ’t Biobakkertje. Het ambachtelijk gebakken brood en banket dat wordt verkocht is 100% biologisch en er wordt hierbij gebruik gemaakt van eerlijke en natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen. Het assortiment bestaat uit Volkorenbrood, bruinbrood, witbrood, gebuild brood, speltbrood, vruchtenbrood en klein brood. Ook is er een uitgebreid assortiment Glutenvrije en Lactosevrije producten, ideaal voor mensen met een glutenintolerantie.
Al jaren wordt er op de Stadsboerderij biologisch varkensvlees aangeboden en zijn we afhaalpunt voor het Wildernisvlees van stichting Free Nature. Uiteraard zal dit ook tijdens de boerenmarkt te verkrijgen zijn.

De boerenmarkt zal wekelijks op donderdag van 09.00 tot 14.00 uur worden gehouden. Kom gerust eens langs en laat u informeren over onze (h)eerlijke producten. In het naastgelegen Kanaalpark is het heerlijk wandelen en uitrusten kan daarna op het terras. De kinderen kunnen spelen op het erf, ezels en geiten aaien, een kijkje nemen bij de biologische varkens, of knutselen bij de KidsKlup. Op het speel- en leererf is meer dan genoeg te doen voor het hele gezin en dit alles omgeven door prachtige natuur.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29123