Datum plaatsing: 28 oktober 2019

Lezing Alex Brenninkmeijer over moreel leiderschap


Lezing Alex Brenninkmeijer over moreel leiderschap


Oss (Oss): Op verzoek van Bibliotheek Oss in de aula van het Titus Brandsmalyceum in Oss zondag 3 november om 14.00 uur een lezing van Alex Brenninkmeijer. Centraal staat zijn begin dit jaar verschenen boek Moreel Leiderschap.

Moreel leiderschap is gebaseerd op gezag, goede communicatie en afweging van belangen. De tegenhanger daarvan is machtsmisbruik, arrogantie, de feiten naar je hand zetten en 'sterk' leiderschap zoals Trump dat vertoont. In zijn boek doet Brenninkmeijer aan de hand van concrete voorbeelden verslag van zijn zoektocht naar de werking van moreel
leiderschap in onder meer democratie, rechtspraak, openbaar bestuur en media. De conclusie is dat morele leiders juist in deze complexe en verwarrende wereld meer dan ooit nodig zijn.

Alex Brenninkmeijer is lid van de Europese Rekenkamer. Daarnaast is hij faculteitshoogleraar institutionele aspecten van de rechtsstaat aan de Universiteit Utrecht. Van 2005 tot 2014 was hij in Nederland de Nationale ombudsman.
De lezing van Brenninkmeijer wordt gehouden in het kader van NEXT. De komende tijd zullen deskundigen hun licht laten schijnen op de toekomst van hun vakgebied. Voorbeelden zijn NEXT Nature, NEXT Food, NEXT Work en NEXT Education.

Een kaartje voor deze lezing is 3 euro en verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Noord Oost
Brabantse Bibliotheken en via de website van de bibliotheek.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28640