Datum plaatsing: 23 november 2019

Schoenendoosactie 2019 Geffen


Schoenendoosactie 2019 Geffen


Geffen (Oss): Het feest van geschenken krijgen, maar ook geven! Daarom houden we in onze geloofsgemeenschap weer een schoenendoosactie en vragen kinderen en volwassenen om iets te geven aan kinderen die niet zoveel spullen hebben dan wij!

Hoe kun je meedoen met de schoenendoosactie?
Je mag een leuk versierde (schoenen)doos vullen met (school)spulletjes voor kinderen.
Wat mag er nog meer in de doos?
Spullen voor jongens zoals Boxershorts, sokken, t-shirts en korte broeken maat 116 t/m S. Ballonnen, waterballonnen, stickers, pritt-stiften, verf, kwasten, schmink, scooby doo, loom, smeltkralen, riemen, knutselscharen, auto’s, verkleedkleren, en persoonlijke verzorgingsproducten zoals deodorant.
Wat mag er niet in de doos?
Géén snoepgoed of etenswaren en géén kapotte of onvolledige spullen! Geen batterijspeelgoed.
Wanneer kun je de doos inleveren?
Breng de doos mee naar de Sinterklaasviering, die gehouden wordt op: zondag 1 december 2019 om 09.30 uur in de kerk.
De dozen worden in ontvangst genomen door familieleden van Melissa Kreps.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn, de viering bij te wonen, dan mag u de doos ook afgeven bij de ouders van Melissa, De Rosmolen 24.
Iedereen mag spullen verzamelen. We hopen dat er veel kinderen en volwassenen meedoen!
Tot ziens op zondag 1 december om 09.30 uur in de kerk
Na de mis wordt er een KERKDEURCOLLECTE gehouden die eveneens aan Stichting BeHoCa, ten goede komt, om jongeren een thuis te geven.

Familieleden van Melissa en stagiaires zullen de ingezamelde (school)spullen meenemen en deze hoogst persoonlijk onder de kinderen in het huis in Mombasa (Kenia) verdelen.

Geloofsgemeenschap H.M. Magdalena Geffen i.s.m. pastoraatsgroep werkveld diakonie, werkgroep Eerste Communie en Stichting BeHoCa van Melissa Kreps.


Het goede doel van dit jaar: STICHTING BEHOCA van Melissa Kreps

Stichting BeHoCa zet zich in voor de straatjongens van Kenia. Straatjongens zijn kinderen die op straat leven. Veel van deze kinderen zijn thuis weggelopen omdat de ouders ze mishandelen, ze thuis geen geld en/of eten hebben of omdat de ouders zijn overleden. De jongens zijn opzoek naar hulp en een toekomst. Wij proberen zoveel mogelijk jongens te helpen en op te nemen in ons tehuis.

The love of a family is life’s greatest blessing.

Onze jongens gaan graag naar de kerk. Elke zondag worden de mooiste kledingstukken uit hun kasten gehaald. Hun haren worden geborsteld en hun huid wordt ingesmeerd met olie.
En als ze geluk hebben, hebben ze soms ook deodorant vanuit Nederland. Klaar om te stralen. De jongens vinden het dan ook een eer dat de schoenendozen actie voor hun is.
Elke keer weer zijn ze blij met de mooie spullen die in Kenia aankomen. De meeste van onze jongens hebben veel meegemaakt op straat. Het leven daar is niet gemakkelijk voor ze. Om ervoor te zorgen dat onze jongens weer blij en gelukkig worden, doen
we veel activiteiten met ze. Zo leren ze om samen te spelen, om zich te concentreren en vooral ook om hun gevoelens te uiten. Sommige jongens weten bijvoorbeeld niet waarom ze
steeds zo boos worden of waarom ze niet durven te praten en altijd bang zijn. Dankzij al jullie speelgoed en knutselspullen kunnen we de jongens hierbij helpen. Ook gaan ze graag naar school. Ze vinden leren geweldig en zien het als een kans om een goede toekomst te krijgen. Ze maken lange dagen. Van 6 uur in de ochtend tot 6 uur in de avond. Ze schrijven dan ook ontzettend veel. Dus schoolsetjes zijn enorm welkom om ze hierbij te helpen.
Onze jongens vinden het erg bijzonder dat mensen vanuit een ander land aan hun denken! Ze voelen zich even speciaal en niet vergeten. Ze zijn jullie en God dan ook erg dankbaar
voor deze prachtige kans. Zoals onze jongens altijd zeggen: “God bless you” .

Volg ons op onze facebookpagina waar wij regelmatig informatie en foto’s op plaatsen.
Zie ook www.behoca.nl en meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dank u wel!
Melissa Kreps
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30341