Datum plaatsing: 29 oktober 2019

Eerste editie Mega Piraten Festijn in Maaskantje smaakt naar meer


Eerste editie Mega Piraten Festijn in Maaskantje smaakt naar meer


Den Dungen (Sint-Michielsgestel): “Het was een prachtig feest, helemaal vlekkeloos verlopen.” Eddie Mensink, organisator van het Mega Piraten Festijn op 26 oktober jl, is dik tevreden over de eerste editie van zijn festival in Maaskantje. “We waren anderhalve maand van tevoren al uitverkocht, 6.500 bezoekers in de tent, fantastisch mooi. Wat ons betreft een goed begin in Maaskantje. Volgend jaar komen we absoluut terug.”

Het festival vond plaats op het land van boer Henk Sterks. Een groot aantal artiesten trad op. Van Gerard Joling tot Jannes, van Mooi Wark tot Frans Bauer, van Jan Keizer & Anny Schilder tot de Gebroeders Ko en van Mart Hoogkamer tot Ancora. Natuurlijk scoorden Brabantse artiesten als Henk Bernard en René Schuurmans. Enig chauvinisme was het publiek niet vreemd. Schuurmans sloot het festival zelfs af met zijn ‘Bij ons in Brabant’. Dit natuurlijk tot genoegen van een hard meezingend publiek.

René Schuurmans, hij woont zo’n tweehonderd meter van de locatie, voelde vooraf wel enige spanning, zo vertelt hij na afloop van zijn triomfantelijke optreden. “Ik moest eerst nog optreden in Drunen. Flink haasten om erop tijd te zijn. Van de sfeer heb ik dus niet alles meegekregen, maar het was hartstikke leuk. Normaal gesproken ben ik nooit zenuwachtig, maar zo’n thuiswedstijd heeft toch een andere lading. Het voelde dus wel anders dan normaal, ditmaal was ik echt een beetje zenuwachtig. Je staat er toch voor je eigen publiek. Ik ga niet zeggen dat ik de helft van het publiek van gezicht kende, maar het waren er wel héél veel.”Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30719